Презентація на тему «Хамелеон»


Рейтинг презентації 4 на основі 7 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Хамелеон» - Слайд #1

Хамелеон
Підготувала
учениця 8-А класуБогатирь Богдана


Слайд #2
Презентація на тему «Хамелеон» - Слайд #2

Клас - Плазуни    Ряд - Лускаті    Родина - Хамелеони    Рід/Вид - Chamaeleo chamaeleon 


Слайд #3
Презентація на тему «Хамелеон» - Слайд #3

Довжина тіла (від голови до основи хвоста): 20-30 см. Довжина хвоста: 20-30 см. Довжина язика: 20-30 см. 


Слайд #4
Презентація на тему «Хамелеон» - Слайд #4

  Хамелеон живе в лісах або в місцевості з деревною або чагарниковою рослинністю, проте в Африці він трапляється також на піщаних дюнах, де ховається в норах різних тварин. Зачаївшись серед гілок, він видивляється здобич. 


Слайд #5
Презентація на тему «Хамелеон» - Слайд #5

Звичайний хамелеон - це найбільший майстер маскування. Змінивши своє забарвлення, він повністю зливається з оточенням. Сховавшись серед листя, хамелеон нерухомо сидить, спостерігаючи, чи не з'явиться поблизу здобич. Помітивши здобич, він повільно наближається до неї, а потім викидає свій довгий язик, захоплюючи жертву його пінцетоподібним кінчиком. Раніше гадали, що жертва приклеюється до липкого язика, і лише кінозйомка дозволила виявити, що хамелеон захоплює здобич саме роздвоєним кінчиком. 


Слайд #6
Презентація на тему «Хамелеон» - Слайд #6

Назва "хамелеон" походить від імені міфічної істоти, що міняє свою зовнішність. Проте здатність швидко змінювати забарвлення залежно від кольору навколишніх предметів - не єдина характерна особливість звичайного хамелеона. На увагу також заслуговує незвичайна будова органів зору.


Слайд #7
Презентація на тему «Хамелеон» - Слайд #7

Маскувальне забарвлення не тільки допомагає хамелеонові залишатися невидимим під час полювання, але також є відмінним захистом від ворогів. Зміна забарвлення хамелеонів пов'язана з особливостями будови їх покривів.


Слайд #8
Презентація на тему «Хамелеон» - Слайд #8

Спаровування хамелеонів відбувається на деревах. Воно приурочене до середини-кінця літа. Близько 20-40 яєць самка відкладає у жовтні-листопаді. Вона зариває їх у глибоку ямку, яку копає за допомогою передніх ніг.


Слайд #9
Презентація на тему «Хамелеон» - Слайд #9

Звичайний хамелеон - найпівнічніший представник родини. Решта проживають в Африці, в Середній Азії, на острові Мадагаскар, в Пакистані, Індії та на Шрі-Ланці.
У деяких видів хамелеонів на голові є особливі прикраси. Наприклад, у хамелеона Джексона на голові є три пірамідальних вирости, що ростуть у ряд.
Перші плазуни з'явилися на нашій планеті близько 200-210 мільйонів років тому в Пермський період.