Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3)


Рейтинг презентації 4.25 на основі 12 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #1

Гіпотези виникнення життя на землі


Слайд #2
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #2

За даними космології , усі планети, і Земля в тому числі , були колись розпеченими тілами . Очевидно , у цей період на Землі не було і не могло бути життя , тому що однією з умов її існування є температура навколишнього середовища - не вище + 50…. + 70. Яким чином на мертвій , абсолютно стерильній Землі виникло життя , з´явилися організми , здатні до розмноження і розвитку?


Слайд #3
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #3

Життя - це процес існування складних систем, що складаються з великих органічних молекул і неорганічних речовин і здатних самовідтворюватися, саморозвиватися і підтримувати своє існування в результаті обміну енергією і речовиною з навколишнім середовищем.
Отже,що таке життя?


Слайд #4
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #4

Гіпотези виникнення життя
Біогенез(живі істоти можуть виникати лише від живих)
Абіогенез (виникнення живого з неживої матерії)


Слайд #5
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #5

Гіпотези абіогенезу
Демокріт
Платон
Арістотель
….живі істоти виникають з мулу , гною, води, грунту…
Платон


Слайд #6
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #6

“Первинний бульйон” Чотири елемента з яких утворилося все живе .
1820. Автор Ж.Б.Ламарк , пізніше Е. Геккель
і К. А Тімірязєв.
У первісному океані в результаті певних біохімічних процесів виникли спочатку органічні речовини , а потім – неклітинні форми життя , які поступово перетворилися в клітинні організми.
Нове життя гіпотезі абіогенезу у ХХ ст. з розвитком геологічних знань і молекулярної біології


Слайд #7
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #7

Біохімічна гіпотезаО.І. Опаріна
Первинна атмосфера Землі складалась із вуглекислого газу , метану , аміаку, оксидів сірки , сірководню та водяної пари.Озонового екрану не було і до поверхні суходолу Світового океану надходив потік космічного та ультрафіолетового сонячного випромінювань.Унаслідок підвищеної вулканічної активності у води Світового океану й атмосферу з надр Землі потрапляли різноманітні хімічні сполуки. Такі умови вчені неодноразово відтворювали в лабораторіях. У результаті цих дослідів , у водному розчині солей , близьких за складом до морської води , в умовах опромінення Утворились нуклеотиди , амінокислоти та невеликі ланцюжки з амінокислот , моносахаридів та ін.Вони утворили скупчення, відокремлені від води поверхнею розділу – коацерватні краплини , які існували досить тривалий час.


Слайд #8
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #8

Нічого , що нагадувало б живих істот , ученим більше ніж за 60 років експериментів здобути подібним чином не вдалось.
Незважаючи на це , гіпотеза Опаріна стверджує , що коацерватні краплини якимось чином перетворились на “доклітинні” живі організми, від яких виникли прокаріоти , а потім і еукаріоти.
Отже, абіогенез у минулому Землі як спосіб виникнення життя , довести не вдалось!


Слайд #9
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #9

Гіпотеза самозародження
Ван Гельмонт (1577-1644), знаменитий і вдалий вчений, описав експеримент, в якому він нібито створив за два тижні мишей. Для цього потрібні були брудна сорочка, темна шафа і жменя пшениці. Активним зародком він вважав людський піт.


Слайд #10
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #10

У 1860-1862 роках Пастер вивчав само-зародження мікроорганізмів. Він провів дослід, взявши термічно стерилізоване живильне середовище і, помістивши його у відкриту посудину з загнутою вниз довгою шийкою. Скільки б посудина не стояла на повітрі, ніяких ознак життя в ній не спостерігалося, оскільки бактерії, які містяться в повітрі, осідали на вигинах горлечка. Але варто було відламати його, як незабаром на середовищі виростали колонії мікроорганізмів. У 1862 році Паризька Академія присудила Пастеру премію за вирішення питання про самозародження життя.
Луї Пастер


Слайд #11
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #11

Франческо Реді
Тосканський лікар Франческо Реді (1626-1698 рр..) Був першою людиною, яка документально довела помилковість теорії самозародження. Він зробив ряд дослідів, які доводили, що мухи, всупереч існуючій в ту пору думку, не можуть зароджуватися самі по собі в гниючому м'ясі. Реді брав два шматки м'яса, розкладав їх у глиняні горщики, і один з них накривав найтоншою неаполітанської тканиною. Через якийсь час він знімав тканину, і що ж він бачив? Ніяких мух або навіть їх личинок у м'ясі не було. З цього вчений зробив цілком закономірний висновок: мухи сідають на гниюче м'ясо і відкладають в нього личинки, в результаті чого народжуються нові мухи. Народжуються, а не з'являються самі по собі .. Отже, «більшість комах і черв'яків не самозароджуються».


Слайд #12
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #12

Гіпотеза креацінізму
Креаціонізм - віра в те ,що світ, людина та різні форми життя на Землі створені вищою, надприродна силою. Креаціонізм НЕ є цілісною доктриною - існує багато різновідів креаціонізму з різнимі уявленнями про годину акту творіння та різним ставленням до сучасних наукових поглядів на біологічну та геологічну еволюцію.
Історія креаціонізму є частиною історії релігії, хоча сам термін виник нещодавно. Термін «креаціонізм» став популярним лише приблизно з кінця 19 — початку 20 століття.


Слайд #13
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #13

Карл Лінней
Жорж Леопольд Кюв‘є
Креаціоністами були такі видатні біологи
Чарльз Лайел


Слайд #14
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #14

Життя існувало завжди (гіпотеза стаціонарного стану)
Згідно з цією теорією, Земля ніколи не виникала, а існувала вічно, вона завжди була здатна підтримувати життя, а якщо і змінювалася, то дуже мало.


Слайд #15
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #15

Гіпотеза фагоцители І.І Мєчнікова (1886р.)
Згідно теорії фагоцители вихідною формою багатоклітинних є гіпотетична тварина - фагоцитела (інша назва - паренхімела), яка побудована, як і личинка сучасних нижчих хребетних - паренхімула, з шару поверхневих клітин - ектодерми (кінобласт) і внутрішньої клітинної маси - паренхіми (фагоцитобласт). Кінобласт виконує функцію відмежування, зовнішнього обміну і руху; фагоцитобласт - внутрішнього обміну і внутрішньоклітинного травлення. З кінобласта і фагоцитобласта, згідно теорії фагоцители, в ході еволюції виникла вся різноманітність форм тканин багатоклітинних тварин.


Слайд #16
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #16

В даний час живе  походження тільки від живого (біогенне походження -«Живе з живого»).


Слайд #17
Презентація на тему «Гіпотези виникнення життя на землі» (варіант 3) - Слайд #17

Дякую за увагу!