Презентація на тему «Бактерії та їх значення»


Рейтинг презентації 4.25 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #1

Презентація на тему : “Бактерії та їх значення.”
Автор учениця 10 класу Каленчук Марія


Слайд #2
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #2

Бактерії
Бактерії - одна з основних груп живих організмів. До кінця 1970-х років Термін «бактерії» БУВ сінонімом прокаріотів, альо в 1977 на підставі Даних молекулярної систематики прокаріоті були розділені на царства Архебактерій (Archeobacteria) i Еубактерій (Eubacteria)


Слайд #3
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #3

Походження бактерій.
Предки сучасних бактерій були одноклітинними мікроорганізмами, які були одними з перших форм життя, що розвинулися на Землі біля 4 млрд років тому. Протягом близько 3 млрд років всі організми були мікроскопічними і бактерії та археї були домінуючими формами життя.


Слайд #4
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #4

Будова бактерій
Бактерії - мікроскопічні, Переважно одноклітінні, організмі, для якіх характерна наявність клітінної стінкі, цитоплазми, різніх включень, відсутність ядра, мітохондрій, пластид та других органел.


Слайд #5
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #5

Розмноження бактерій
За оптимальних умов бактерії можуть рости та ділитися надзвичайно швидко, до одного поділу кожні 9,8 хвилин для певних видів бактерій .При поділі клітини створюються дві генетично ідентичні дочірні клітини. Деякі бактерії, хоча теж розмножуються безстатево, формують складніші відтворюючі структури, які полегшують поширення нових дочірніх клітин


Слайд #6
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #6

Розміри бактерій
Бактерії могут мати великий набор форм та Розмірів (або морфологій). За розміром бактеріальні Клітини звічайній в 10 разів Менші, ніж Клітини еукаріотів, маючі Тільки 0,5-5,0 μм у своєму найбільшому розмірі,


Слайд #7
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #7

Бактерії “гіганти”.
“Сіркова перлина намібії”-грам-негативна протеобактерія, Знайду в океанськіх опад континентального шельфу. Це найбільша відома сучасна бактерія, до 0.75 мм у розмірі, что Робить ее легко працюйте неозброєнім оком.


Слайд #8
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #8

“Гість на рибному бенкеті” - грам-позитивна бактерія, Ця бактерія більш за все відома своїм великим розміром, що досягає 200-700 μм у Довжину, и около 80μм в діаметрі. До Відкриття Thiomargarita namibiensis в 1999році , вона вважалася найбільшою відомою бактерією.


Слайд #9
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #9

“Гість на рибному бенкеті” - грам-позитивна бактерія, Ця бактерія більш за все відома своїм великим розміром, що досягає 200-700 μм у Довжину, и около 80μм в діаметрі. До Відкриття Thiomargarita namibiensis в 1999році , вона вважалася найбільшою відомою бактерією.


Слайд #10
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #10

Шкода яку можуть завдати бактерії.
Можуть викликати хвороби (ангіна,дифтерія,тиф,туберкульоз,ботулізм.)
2. Псують продукти харчування.


Слайд #11
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #11

Найнебезпечніші бактерії в світі.
Метицилін-резистентний золотистий стафілокок.Стафілокок можна підхопити скрізь: в лікарні,школі,в дитячому садку.
Вчені стверджують що цей стафілокок носять на собі більше 1/3 населення землі. Переважно він дрімає на шкірі або в легких, але досить непомітною ранки, щоб він проник усередину і нагородив свою жертву одним з смертельноопасних захворювань таких як зараження крові, пневмонія і безліч інших.


Слайд #12
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #12

Клебсієла
Стійка до навколишнього середовища, вона зустрічається в людських фекаліях, на слизових оболонках дихальних шляхів, у грунті, воді, овочах і фруктах. Бактерія цього виду може спричинити за собою менінгіт, сепсис, гостру кишкову інфекцію, урогенітальну інфекцію і пневмонію.


Слайд #13
Презентація на тему «Бактерії та їх значення» - Слайд #13

Синьогнійна паличка
Викликає серйозні інфекції сечовивідних шляхів, вкрай важко проходить період лікування, за рахунок високої стійкості бактерії до антибіотиків, що в свою чергу дає серйозні ускладнення після зараження сечостатевої системи. Передається переважно через користування одними предметами із зараженою людиною, такими як посуд, рушники, бритвені верстати. Захворювання проходить від декількох місяців до декількох років і дуже болісно.