Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6)


Рейтинг презентації 4 на основі 19 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #1

Життя у Всесвіті
учениці 11-В класу
Попович Марії


Слайд #2
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #2

Позаземне життя — гіпотетична форма життя, що виникла й існує за межами Землі. Є предметом вивчення космічної біології - іксенобіології й одним з вигаданих об'єктів у науковій фантастиці.


Слайд #3
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #3

Питання про існування інопланетного життя досі залишається частково відкритим. Чому частково? Це залежить від того, що розуміти під словом «життя». Якщо мати на увазі найпростіше органічне життя на рівні спор мікроорганізмів і органічних речовин – то так, життя є.


Слайд #4
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #4

Наприклад, вже давно були виявлені спори мікроорганізмів у впалих на Землю метеоритів. Це вже доведений факт. І навряд чи це життя «вирвалося» із Землі, щоб потім впасти на неї ж. Метеорити – мандрівники Всесвіту. Вони можуть бути уламками комет, астероїдів чи планет.
Вони можуть бути народжені в нашій Сонячній системі, а можуть бути гостями з інших далеких систем. Є навіть теорії, що спалахи «нетипових» епідемій в останні роки виникали саме в місцях падіння великих метеоритів. Приклад – атипова пневмонія. 


Слайд #5
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #5

У нашому вузькому розумінні життя повинно бути схоже на земні форми, складатися з тих же органічних речовин, що і ми самі. Але умови на інших планетах різні, тому і вигляд організмів значно відрізняється від нашого.


Слайд #6
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #6

Можна уявити собі, які незвичайні форми життя вийшли на гарячих планетах, на великих і на холодних, на водних і безводних. Життя там є однозначно, тільки форми найнесподіваніші. І, навіть за теорією ймовірності, подекуди еволюція просто зобов'язана дійти до стадії цивілізації. Чому ми не бачимо їх ознак?


Слайд #7
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #7

По-перше, навіть у нашій галактиці, ми знаходимося на її околиці, далеко від центру, де зірок набагато більше. Там, може бути, давно вже налагоджено транспортне сполучення між зірками. А ми сидимо на задвірках, далеко від всього самого цікавого … 


Слайд #8
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #8

По-друге, будь-яка, навіть сама розвинена цивілізація – порошинка в неосяжному Всесвіті, яку помітити не так-то просто. Хоча вчені і намагаються, але поки безуспішно. Відстані занадто великі, сигнали занадто слабкі, а техніка поки не така чутлива, як хотілося б. 
По-третє, не має великого досвіду дослідження Всесвіту, адже люди побували лише на Місяці.


Слайд #9
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #9

Але все ж існування живих організмів на інших планетах 100%, крім Землі, не доведене, і будь-яку планету не можна впевнено визнати придатною, мова йде про фізико-хімічні умови на Землі, а також у Сонячній системі.


Слайд #10
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #10

У програмі розвитку астробіології NASA критерії придатності планет для розвитку життя визначені як:
Великі ділянки водного середовища
умови, що сприяють синтезу складних органічних речовин
наявність джерела енергії для підтримки метаболізма


Слайд #11
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #11

Раніше повідомлялося, що NASA готується оголосити про те, що на Марсі виявлені ознаки органічного життя. За інформацією, отриманою з наукових приладів, під поверхнею Червоної планети можуть існувати бактерії. Там вони захищені від холоду і жорсткого ультрафіолетового випромінювання.


Слайд #12
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #12

Знахідка шматка деревини на Марсі вразила учених. У своїх блогах в Інтернеті вони стверджують, що від широкої публіки приховується той "факт", що на Марсі є ліси. Знімок був зроблений марсоходом поряд з кратером Ендуранс.
Видання зазначає, що швидше за все, це зорова ілюзія, коли випадковим рисам надається значення і, наприклад,в хмарах бачиться символ.


Слайд #13
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #13

Учені NASA вважають, що рельєфні канали на Марсі проклала вода, яка утворилася під час таненні криги, близько 1,25 мільйонів років.
Судячи з усього, це був останній період, коли поверхнею Марса протікала вода, вважає група американських дослідників з університету Брауна в штаті Род-Айленд.


Слайд #14
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #14

Відкриття нових планет
Нещодавно астрономи виявили вісім нових планет у межах нашої галактики, на одній з яких є можливість для виникнення життя, - повідомляє Бі-Бі-Сі. Ці планети знаходяться поза межами нашої сонячної системи, обертаються навколо зірки, подібної до нашого Сонця. Усі ці планети є гігантськими сукупченнями газу. Одна з найбільших планет дуже схожа з Юпітером. Обертаючись навколо зірки Epsilon Eridani, вона захищає менші планети від небезпечних комет і астероїдів. Це значно збільшує шанси для виникнення там життя.


Слайд #15
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #15

Європейські учені дослідили на метеориті Мурчісон (Murchison), який впав у Австралії в 1969 році, молекули урацилу и ксантіну – попередників при синтезі ДНК і РНК у земних організмів.


Слайд #16
Презентація на тему «Життя у Всесвіті» (варіант 6) - Слайд #16

Таким чином можна зробити висновок, що життя у Всесвіті все-таки існує… принаймні воно цілком можливе…