Презентація на тему «Венера» (варіант 34)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Венера» (варіант 34) - Слайд #1

ВЕНЕРА
Підготували учениці 11 класу
Данилова Дар'я і Пауль Галина


Слайд #2
Презентація на тему «Венера» (варіант 34) - Слайд #2

Вене́ра — друга внутрішня планета Сонячної системи з періодом обертання навколо Сонця в 224,7 земних діб.
Названа на честь Венери,богині любові з римського пантеону. Це єдина з восьми основних планет Сонячної системи, яка отримала назву на честь жіночого божества.
За розміром майже така сама, як Земля.
Венера — внутрішня планета, і на земному небосхилі не віддаляється від Сонця далі 48°.
Венера — третій за яскравістю об'єкт на небі; її блиск поступається лише блиску Сонця та Місяця.
Належить до планет, відомих людству з найдавніших часів.
Українська народна назва — Зоря. Оскільки Венера спостерігається ввечері після заходу сонця або вранці перед світанком, українці її називали «Зоря вечірня» або «ранкова Зоря»
Загальні відомості


Слайд #3
Презентація на тему «Венера» (варіант 34) - Слайд #3

Планета Венера здавна вважається символом жіночої краси і мудрості
вона ставиться до землеподібну планетам, має рівний білий колір завдяки хмарі сірчаної кислоти, яке оточує її поверхню. За своїми параметрами (сила тяжіння і склад) вона дуже схожа з Землею
у неї сама щільна атмосфера, яка складається з вуглекислого газу;
в давнину вважали, що одного разу ця планета дуже сильно розігрілася і тому океани, розташовані колись на ній, випарувалися, і на їх місці утворилася пустеля з плітоподобнимі скелями. Ця гіпотеза не має наукового підтвердження
на поверхні Венери дуже високий атмосферний тиск, який в 92 рази більше, ніж на нашій планеті;
вона має цікаву будову атмосфери, яка залучена в один великий ураган і обертається навколо цього небесного тіла зі швидкістю 120 метрів на секунду. Через це блискавки на Венері – досить часте явище (в 2 рази частіше, ніж на Землі), яке називають «електричний дракон»


Слайд #4
Презентація на тему «Венера» (варіант 34) - Слайд #4

Венера –має колоподібну орбіту, яку це небесне тіло обходить протягом 225 діб за земними мірками. Цікаво те, що вона навколо своєї осі обертається в зворотному напрямку, протилежному орбітальному. Таке повільне і зворотний рух говорить про те, що якщо дивитися на Сонце з Венери, то воно сходить і заходить два рази на рік, і добу на Венері дорівнюють 117 земним.
Ця планета – сама «наближена» до Землі, тому що підходить на мінімальну відстань до неї (щодо інших планет в Сонячній системі) – 45 млн. км.
Атмосфера на ній спекотна і суха через парниковий ефект, створюваного щільним шаром вуглекислого газу, який сприяє збереженню тепла.


Слайд #5
Презентація на тему «Венера» (варіант 34) - Слайд #5

Характеристика планет дається астрономами за допомогою збору даних за допомогою спостереження з Землі, використання радіолокаційних пристроїв, супутників, та інших технічних засобів. Так, «Магеллан» передав на землю зображення величезних кратерів на Венері. Поверхня цього небесного тіла покрита вражаючою кількістю вулканів, серед яких є кілька дуже великих, що досягають у висоту близько 3 км. Виверження відбуваються повільніше, ніж на Землі, за специфічного клімату.


Слайд #6
Презентація на тему «Венера» (варіант 34) - Слайд #6

Як побачити Венеру на небі?
Її побачити простіше, ніж будь-яку іншу планету. Адже її щільні хмари відбивають промені Сонця, і тому вона виглядає яскраво. На земному небі планета Венера ніколи не віддаляється далеко від Сонця через те, що її орбіта ближче до нього. Кожні 7 місяців протягом пари тижнів на земному небі можна побачити найяскравіший об'єкт ввечері в західній частині неба – Венеру. А протягом 3,5 місяців вона сходить на 3 години раніше Сонця на сході. Через це поети часто у своїх творах називали її «вечірньої» або «ранкової» зіркою. У цей невеликий проміжок часу яскравість її бачення в 20 разів більше, ніж блиск Сіріуса (найяскравіша зірка північній частині неба).
Кут між Венерою і Сонцем ніколи не досягає більше 47 °.


Слайд #7
Презентація на тему «Венера» (варіант 34) - Слайд #7

Планета Венера в астрологічному розумінні має масу символічних значень, які походять з давніх міфів. У самому загальному уявленні вона символізує любов, красу, охороняє мистецтва.
В інтелектуальному сенсі сильна Венера в гороскопі схиляє людину до оточення свого улюбленого радістю, веселощами і дарувати відчуття щастя. Вона дає прагнення розуму до ідеалу в мистецтві, який обов'язково забарвлений сильними емоціями і почуттями.


Слайд #8
Презентація на тему «Венера» (варіант 34) - Слайд #8

У фізичному плані планета Венера при сильному положенні в гороскопі дарує людині артистичність, чарівність, вроджене почуття елегантних манер і стилю. Людина з сильною Венерою має щільне, але гнучке статура, гармонійні риси обличчя, дуже часто зустрічаються ямочки на щоках при посмішці (особливо якщо Венера на асценденте). Волосся часто світлого кольору і завиваються в дрібні кучері.
Планета Венера сприяє розвитку художніх навичок, протегує торговцям антикваріату та парфумерії. Якщо Венера виступає сігніфікатор осіб в аналізі гороскопа, то тут вона означає коханку, дружину чи матір, якщо людина народилася в денний час.


Слайд #9
Презентація на тему «Венера» (варіант 34) - Слайд #9