Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України»


Рейтинг презентації 4 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #1

Сучасність і космонавтика України
Підготував учень 10-А класу
Хобта В'ячеслав


Слайд #2
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #2

Вступ
Космонавтика України — це діяльність України в сфері надання космічних послуг, де вся її діяльність пов'язана з космосом. Адже українські конструктори, вчені та науковці зробили значний внесок в розвиток світової космічної науки.


Слайд #3
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #3

Українські вчені
Саме українські вчені розвинули ідеї міжпланетних перельотів, та проробляли теорію ракетної техніки. Українські підприємства зіграли й продовжують займати лідируючі позиції в світовій космонавтиці.


Слайд #4
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #4

Об'єкти України
Провідну роль в цьому грає Південний машинобудівний завод та КБ Південне в Дніпропетровську. Тут виготовлено понад 400 штучних супутників землі.


Слайд #5
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #5

НКАУ
При незалежній Україні 29 лютого 1992 року, указом Президента при Кабінеті Міністрів України було створено Національне космічне агентство України.


Слайд #6
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #6

Особливо славиться Україна своїми автоматизованими системами для запуску апаратів в космос. Відсутність необхідності в перебуванні людей під час підготовки носія до запуску отримує високу оцінку навіть серед провідних спеціалістів світових ракетобудівних корпорацій.


Слайд #7
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #7

У 1995 році, приміром, «Південне» і виробниче об'єднання «Південмаш» спільно з партнерами зі США, Росії та Норвегії почали реалізацію проекту «Морський старт».


Слайд #8
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #8

«Морський старт»
Йдеться про використання плавучого космодрому. З платформи, розташованої у Тихому океані біля острова Різдва, почали здійснювати комерційні запуски. Українсько-російська ракета-носій «Зеніт-2» виводить на орбіту супутники зв'язку, розвідки тощо.
«Морський старт»


Слайд #9
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #9

В силу історичних обставин Україна в космічній сфері постійно змушена кооперуватися з світовим співтовариством. Часом це гальмує її розвиток, але переважно саме це дозволяє розкривати її потенціал більш повно. Сьогодні Україна співпрацює з Росією, Сша, Євросоюзом, Індією, Бразилією, Японією та Китаєм.


Слайд #10
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #10

Україна-США
Співпраця на рівні космічних агентств між Україною та США ведеться здавна. Саме на американському космічному кораблі багаторазового використання в космос в 1997 році полетів перший космонавт незалежної України.


Слайд #11
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #11

Перспективи України


Слайд #12
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #12

Україна могла б бути сьогодні одним з дійсних лідерів космонавтики. В Україні народилися й тривалий час вели діяльність видатні творці космічної техніки. Один тільки конструкторський доробок киянина Гліба Лозино-Лозинського давав всі підстави для цього.


Слайд #13
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #13

Велике космічне минуле дає шанс на велике майбутнє. Оскільки більше половини системи «МАКС» виробляється в Україні. В Дніпропетровську виготовлявся паливний бак, а також в Києві виготовлений літак «Мрія».


Слайд #14
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #14

За даними Державного космічного агентства України, на нашу промисловість припадає щороку від 9 % до 11 % усіх ракетних запусків у світі. Тим більше що Україна бере участь в розробці розгінних блоків для вантажних ракет в проектах НАСА та Європейського Союзу і будує для них блоки ракет.


Слайд #15
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #15

Отже, космонавтика в Україні розвивається досить стрімко. І може згодом Україна займе перше місце серед космічних країн.


Слайд #16
Презентація на тему «Сучасність і космонавтика України» - Слайд #16