Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #1

САТУРН
Підготувала
Учениця 11-Б класуЦуман Іванна


Слайд #2
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #2

САТУРН
Сату́рн — шоста за віддаленістю від Сонця та друга за розмірами планета Сонячної системи. Сатурн швидко обертається навколо своєї осі (з періодом — 10,23 години), складається переважно з рідкого водню і гелію, має товстий шар атмосфери.


Слайд #3
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #3

Сатурн має помітну систему кілець, що складаються здебільшого з частинок криги, меншої кількості важких елементів і пилу. Навколо планети обертається 62 відомих на даний момент супутники.


Слайд #4
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #4

Титан — найбільший серед них, це другий за розмірами супутник у Сонячній системі (після супутника Юпітера, Ганімеда), який перевершує за своїми розмірами Меркурій і має єдину серед супутників Сонячної системи густу атмосферу.


Слайд #5
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #5

Наразі на орбіті Сатурна перебуває автоматична міжпланетна станція «Кассіні», запущена 1997 року. Вона дісталася до системи Сатурна 2004 року. До її завдань входить вивчення структури кілець, а також динаміки атмосфери й магнітосфери Сатурна.


Слайд #6
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #6

Сатурн належить до газових гігантів: він складається переважно з газів і не має твердої поверхні. Маса планети у 95 разів перевищує масу Землі, однак середня густина Сатурна становить усього 0,69 г/см³.


Слайд #7
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #7

Походження Сатурна пояснюють дві основні гіпотези. Згідно з гіпотезою «контракції», склад Сатурна, подібний до Сонця і, як наслідок, малу густину можна пояснити тим, що під час формування планет на ранніх стадіях розвитку Сонячної системи в газопиловому диску утворилися масивні «згущення», що дали початок планеті.


Слайд #8
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #8

Гіпотеза «акреції» стверджує, що утворення Сатурна відбувалося у два етапи. Спочатку протягом 200 мільйонів років формувалися тверді щільні. Другий етап розпочався, коли найбільші тіла досягли подвоєної маси Землі.


Слайд #9
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #9

Візитною карткою Сатурна є відомі кільця, що оперізують планету навколо екватора і складаються з безлічі крижаних часток з розмірами часток від міліметра до декількох метрів.


Слайд #10
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #10

Існує три головних кільця, названих A, B і C. Вони добре помітні з Землі. Слабші кільця називають D, E та F. При ближчому розгляді кілець виявляється дуже багато.


Слайд #11
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #11

Кільця є залишками протопланетної хмари, з якої утворилися всі тіла Сонячної системи. Всередині межі Роша, де обертається більша частина кілець, утворення супутників неможливе через гравітаційний вплив планети, що руйнує всі більш-менш значні тіла..


Слайд #12
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #12

Сатурн — одна з п'яти планет Сонячної системи, легко видимих ​​неозброєним оком із Землі. У максимумі блиск Сатурна перевищує першу зоряну величину.


Слайд #13
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #13

1979 року космічний апарат «Піонер-11» пролетів на відстані 20 тис. км від Сатурна і зробив фото планети та її супутників,. Це перший політ на Сатурн.
«Вояджер-1» відвідав планетну систему в листопаді 1980 і отримав перші зображення високої роздільної здатності. У серпні 1981 року роботу продовжив «Вояджер-2», засвідчивши змінний характер атмосферних утворень на планеті.


Слайд #14
Презентація на тему «Сатурн» (варіант 19) - Слайд #14

Дякую за увагу.