Твір у форматі ЗНО: «Сучасна молодь і комп’ютер: позитивне і негативне»


Рейтинг твору 3.98 на основі 59 голосів


Комп’ютер — це наслідок розвитку технологій. Завдяки технічному прогресу виникли певні засоби комунікації, які допомагають і водночас заважають працювати. Одним із них є комп’ютер.

Для сучасної молоді комп’ютер є корисним і невід’ємним елементом життя в двадцять першому столітті. За допомогою сучасних технологій новини та будь-яка інформація поширюються зі швидкістю звуку. Прикладом цього може слугувати інтернет. Сучасна молодь може користуватися ним для того, щоб читати текст і переглядати зображення. Він є легким для вивчення і пришвидшує робочий процес у декілька разів.

Не можна не згадати і про негативний вплив комп’ютера на підлітків та молодих людей. Однією з основних проблем є комп’ютерна залежність, яка стає все більш і більш поширенішою із кожним роком. Прикладом можна навести залежність молоді від комп’ютерних ігор, які затягують і не дають можливості зупинитися. Для того щоб уникнути цієї проблеми, потрібно себе контролювати, враховувати певні обмеження в часі. Багато експертів радять проводити за комп’ютером не більше двох годин на день.

Отже, комп’ютер — це невід’ємний елемент життя сучасної молоді. Ми повинні вивчати та користуватися ним, але й водночас завжди пам’ятати про те, що існує велика небезпека у такому, здавалося б, невинному предметі технологічної еволюції.