Твір у форматі ЗНО: «Справжні патріоти держави»


Рейтинг твору 4.1 на основі 59 голосів

Беззаперечним є той факт, що кожна людина повинна жити, дотримуючись певних високоморальних принципів, основи яких були закладені споконвіку. Одним з таких є патріотизм. Народ повинен боротися за розвиток своєї країни. Я уявляю нашу державу квітучою, єдиною, дружною. Вважаю, що саме завдяки патріотизму народу кожна держава має незалежність, свободу, процвітання.

Правильність моєї думки засвідчує той факт, що кожна людина, родина або ж ціла нація має мрії та цілі. Справжні патріоти залишаються вірні своїй державі у будь-які моменти. Якщо щиро вірити в світле щасливе майбутнє, то все обов’язково здійсниться.

Яскравим прикладом можуть слугувати справжні патріоти в поемі відомого українського поета Тараса Григоровича Шевченка «Кавказ». Головна проблема твору — загарбницька політика російського царату. «Кавказ» — це сукупність ідей, котрі спрямовані на викриття справжньої сутності імперії. Кавказький народ мріяв про незалежність від царату. Тарас Григорович Шевченко доводить, що справжність патріотів держави знищити неможливо. Непереборну силу кавказців поет зобразив у безсмертному образі Прометея. Автор правильно підкреслив незнищенність народу. Прометей — уособлення безсмертя людей, серце якого «знову оживає і сміється знову». Російська імперія зображена в образі ката-орла, що не може спотворити життя народу. У «Кавказі» зображується моральна деградація верхівки царату, яка зневажила майже всі людські й Божі заповіді. Російська імперія мала лише ненависть до людей, бажання до власного збагачення та наживи, політику тиранії. На щастя, патріоти Кавказу не піддалися гніту царату. Вони не покинули своєї держави, боролися за щасливе майбутнє країни майже п’ятдесят років. Кавказці — уособлення справжніх патріотів, котрі готові доводити свою незалежність, свободу.

По-друге, наша історія сповнена війн, страждань та втрат. В Україні живуть люди, які готові піти на страшні жертви заради щасливого майбутнього своєї Батьківщини. Саме завдяки таким патріотам Україна, мабуть, ще не повністю втратила свою незалежність, автономію.

Не можу не згадати наших воїнів із зони АТО, завдяки яким зараз виживає наша Україна. Ці хлопці кожного дня жертвують своїм життям, здоров’ям. Солдати терплять страшний біль у тілі, коли поранені. Відважні хлопці втрачають багато часу, який могли би провести зі своєю родиною. Воїни намагаються хоча б якось виживати в жахливих умовах, триматися в сильний мороз, терпіти невимовну спеку. Сльози виступають на очах, коли розумієш, що ці хлопці жертвують собою заради Батьківщини. Це справжні патріоти! Хлопці не тікають з країни, не переховуються, а відважно йдуть у зону АТО і воюють за незалежність Батьківщини. Кожного дня на сході України гинуть солдати, але все одно знаходяться безстрашні чоловіки, які готові боротися за незалежність України до кінця. Найбільше вражає те, що навіть у молодих неповнолітніх хлопців уже проявляється почуття патріотизму, й вони також ідуть на війну.

Отже, ми маємо проявляти любов і повагу до власної країни. Треба починати з себе, щоб згодом будувати щасливе життя в державі. Цінуймо нашу Україну й тих людей, що готові віддати все заради світлого майбутнього. Патріотизм — це щира любов до держави. Люди повинні розвивати свою країну. Лише та людина, яка готова піти на жертви заради Батьківщини, робить внесок у розвиток своєї країни, не тікає від труднощів, допомагає державі, може називатися справжнім патріотом.