Твір у форматі ЗНО: «Ми не безліч стандартних «я», а безліч всесвітів різних»


Рейтинг твору 3.83 на основі 206 голосів


Дійсно, у сучасному світі ми кожного дня бачимо нових людей, які запам’ятовуються нам своєю індивідуальністю та неповторністю. Дехто стверджує, що на землі є принаймні кілька ідентичних осіб, інші ж впевнені в тому, що кожен із нас особливий.

Я вважаю, що в цілому світі не знайти навіть двох людей, які були б між собою цілком однаковими, кожен із нас — це окрема особистість з власними звичками та характером.

По-перше, навіть якщо люди схожі зовні, як дві краплини води, вони можуть кардинально відрізнятися своїм світоглядом.

Прикладом цього є випадок із мого життя, який відбувся, коли мені було 12 років. Того літа я вперше поїхала в дитячий табір, де познайомилася з двома хлопцями — Ігорем і Святославом. Із самого початку їхні нові знайомі, серед яких була і я, не могли відрізнити юнаків. Вони були близнятами, надзвичайно схожими між собою. Та вже пізніше, коли ми ближче познайомилися з цими хлопцями, стало зрозуміло, що Ігор та Святослав — дві зовсім різні людини, кожен зі своїм характером і світоглядом. Перший був досить мрійливим, він часто занурювався у свої роздуми та забував про реальний світ. Другий натомість був дуже активним та дружелюбним, хлопець зразу ж став душею компанії. Після ближчого знайомства з характерами обох юнаків визначити, хто з них перед тобою не було великою проблемою.

По-друге, кожна людина у своєму житті хоче бути особливою, тому часто розвиває різноманітні здібності та якості, а інколи навіть змінює зовнішність заради того, щоб не бути схожим на когось іншого.

Така історія стала головною сюжетною лінією популярного зараз серіалу «Американська історія жахів». В одному з сезонів у центрі подій фігурують героїні Бет та Дот - сіамські близнюки, які починають свою кар’єру в цирку. Змалечку дві жінки із зовсім різними характерами та мріями з’єднані в одному тілі. Вони обоє розуміють, що ніколи не зможуть існувати окремо одна від одної, тому всіляко намагаються відрізнитися та показати свою індивідуальність. Бет — мрійлива жінка з душею дитини, яка фарбує волосся в золотистий колір та намагається стати комедійною актрисою. Дот — реалістка, яка не хоче змінюватись, а на сцені більше любить залишатися в тіні своєї сестри. Вони — дві зовсім різні жінки, бранки власного тіла, але все ж розвиваються, як окремі особистості.

Отже, кожен з нас індивідуальний і неповторний, адже ніхто не хоче бути частиною сірої маси, чорною вороною, навіть якщо він дуже схожий на когось зовні.