Твір у форматі ЗНО: «Кожній людині потрібно виховувати свій характер упродовж усього життя»


Рейтинг твору 4.08 на основі 86 голосів


Я твердо переконаний, що кожна людина повинна самовдосконалюватися та зміцнювати свій характер упродовж усього життя.

Свої глибокі переконання можу підтвердити такими аргументами: по-перше, світ не стоїть на місці, і кожного дня ми зустрічаємося з труднощами, які потрібно подолати. Щоразу нам необхідно пристосуватися до нових потреб, загартовувати свій характер. По-друге, разом із життям змінюється й людина, інакше вона просто не виживе. Із набутим досвідом змінюється й її характер, покращуються вчинки.

Переконливим доказом моїх аргументів може слугувати образ Грицька Чупруненка із роману Івана Білика та Панаса Мирного «Хіба ревуть воли, як ясла повні?». Упродовж усього життя він, круглий сирота, самовдосконалюється, виховує свій характер та наполегливо працює. Завдяки цьому Грицько досягає великого успіху та звичайного людського щастя, якого не мав Чіпка Варениченко, що після поразки перестав бачити сенс у своєму житті, почав пиячити й згодом обрав злочинний шлях на майбутнє.

Для доведення своїх аргументів маю приклад із життя Тараса Григоровича Шевченка. Ще змалечку він почав малювати, писати вірші, багато читав, не зупинявся на досягнутому та виховував свій характер упродовж усього життя. Завдяки наполегливій праці Тарасові вдалося стати одним із найвидатніших письменників України.

Отже, починаючи з юних літ, людина повинна засвоювати свої помилки й постійно прагнути досконалості. Саме виховання характеру впродовж усього життя допоможе насамперед вижити та досягти успіху.