Твір на тему: «За що я люблю своє місто»


Рейтинг твору 4.39 на основі 18 голосів

В Україні є багато чудових населених пунктів: міст, сіл та хуторів. Найбільше я люблю свій рідний край, столицю нашої держави. Це чудове місто каштанів. Як казав князь Русі Олег: «Київ — мать градам руським!» Це місто гарне в будь-яку пору року. Тут є де відпочити як узимку, так і влітку.

За що я люблю Київ? Це славетна столиця нашої держави, місто-герой! Київ багатий на прекрасні парки, сквери, бульвари, вулиці. Тут є де відпочити тілом і душею, залишитися на самоті або ж весело провести час з друзями. Я думаю, Київ — універсальне місто, яке сподобається кожному.

Столиця багата на архітекрутні пам’ятки, що заворожують своїм виглядом. Яскравим прикладом можуть слугувати Києво-Печерська лавра, Софійський собор, Михайлівський Золотоверхий монастир, костьол святого Миколая, Андріївська церква. Ці споруди увібрали в себе енергетику минулого. Дивлячись на них, можна вивчити культурну спадщину України. Не можу не згадати Будинку з химерами, де на теперішній час приймають послів з різних країн. Це цегляна споруда з прикрасами на міфологічні та мисливські сюжети виконана в стилі модерну. У столиці працює чимало різних музеїв, у яких ми можемо дізнатися історію, цікаві факти не тільки про Київ, а й про всю Україну. У місті можна відвідати галереї, які ознайомлять з подіями минулого та сучасного. Думаю, це буде цікаво кожному.

Я вважаю, у Києві буде цікаво людям різного віку. Закохана пара може прогулятися Оболонською набережною або посидіти в будь-якому затишному ресторані. Люди похилого віку мають можливість відвідати Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка, наприклад. Молода сім’я зі своїми дітками може весело провести час в будь-якому торгівельно-розважальному центрі або в Київському зоопарку.

Через увесь Київ тече славетний Дніпро. Ця ріка заворожує своїми масштабами. Через неї побудовано багато мостів, на які ввечері не можна надивитися, адже вони мерехкотять різнокольоровими вогниками. Іван Айвазовський у 1872 році намалював чудову картину «Лід на Дніпрі». Мабуть, художнику також дуже спобався Дніпро. На березі побудовано багато кафе та ресторанів, у яких ми маємо можливість відпочити ввечері й помилуватися заходом сонця. Прекрасні пейзажі не можуть не радувати око. Особливо маленькі дітки часто бавляться зі своїми батьками під теплим сонечком на березі річки.

Отже, ми переконалися, що Київ — це неймовірне місто. Воно зачарує та зацікавить кожного. Столиця багата на історичні та сучасні зони, старовинні споруди та хмарочоси, місця спокою, затишку та бурхливих вечірок. Ми маємо берегти, цінувати й поважати це місто. Київ — обличчя нашої держави, тому розвиваймо його!