Твір на тему: «Яким повинен бути лідер у новому тисячолітті?»


Рейтинг твору 3.85 на основі 141 голосів

Лідери були необхідні людству завжди. Це поняття бере свої початки ще з первісних часів, коли тільки починався процес державотворення: групи людей об’єднувались в общини, а лідером ставав найсильніший. Тоді лідерство було синонімом влади. З того часу пройшло вже дуже багато років, у сучасному світі змінились цінності та пріорітети людства. Тепер лідером вважається не найсильніший фізично, а той, хто може згуртувати команду навколо однієї мети та досягти успіху. Тож яким повинен бути лідер у новому тисячолітті?

Лідерство — дуже відповідальна справа, і, хоча часто означає впливовість та визнання, далеко не кожен зважиться на це, адже лідер несе відповідальність за свої дії більше аніж будь-яка людина, від його рішень залежить не лише його успішність, а й успішність всієї команди.

Шлях до успіху завжди тернистий, сповнений випробувань та розчарувань. Тут головне не піддаватись впливу емоцій, не дозволяти різним несподіванкам вивести вас із себе. Важливими якостями є врівноваженість і розсудливість, організованість, впевненість у собі. Справжній лідер — це той, хто йде до кінця, хто завжди зберігає спокій і віру у власні сили, не дозволяє емоціям заволодіти ним та чинити вплив на його дії та вміє швидко приймати рішення навіть у найекстримальнішій ситуації.

Працювати в команді досить важко, а змусити команду працювати — ще важче. Необхідно вміти знайти індивідуальний підхід до кожного члена команди, підтримати, надихнути, мотивувати. Отже, лідер повинен мати хороші комунікативні навички, володіти ораторською майтерністю й викликати довіру.

Книжкові полиці весь час поповнюють книгами на зразок «Як стати лідером», а в соцмережах активно рекламуються відповідні трейнінги, що обіцяють зробити з вас лідерів всього за тиждень. Не знаю, на скільки це ефективно, але я точно впевнена, що лідерами не народжуються. Звичайно, деяким людям це дається легше, аніж іншим, адже вони мають якісь певні лідерські задатки, але необхідно пам’ятати, що успіх — це 1 відсоток таланту, а 99 — праці, тому лідер — людина цілеспрямована та наполеглива, яка вміє працювати над собою й знає, чого хоче.

Отже, у новому тисячолітті лідер — це той, хто може з натовпу зробити колектив, об’єднаний спільною метою, і привести його до успіху. Лідер має бути врівноваженим, відповідальним, наполегливим та впевненим у собі, він повинен уміти спілкуватися з людьми, надихати їх, мотивувати, мати хороший авторитет.