Твір на тему: «Який сенс життя?»


Рейтинг твору 3.15 на основі 13 голосів

Про життя та його сенс думають і говорять завжди і всюди. Люди висувають різні гіпотези і припущення, пропонують свої погляди на це питання і різноманітні думки з цього приводу. Сенс життя шукають прості жителі і священні монахи. Іноді, не довідавшись відповіді на питання, у чому все ж таки отой сенс життя, люди сходять з розуму або навіть накладають на себе руки, бо не розуміють: навіщо далі продовжувати своє беззмістовне існування на цій землі. Тому для того, щоб залишитися при здоровому глузді, спробуймо разом розібратися і знайти хоча б якусь відповідь на це складне і не до кінця з’ясоване питання.

Я гадаю, що сенс життя можна знайти у всьому, навіть у найдрібнішому і непримітному. Почати хочу з того, що професія, улюблена робота чи заняття для декого може бути повноцінним сенсом усього життя. Дійсно, коли людина обирає майбутню професію, то вона розуміє, що саме з нею хоче пов’язати усі свої наступні будні на цій землі. Іноді в свою роботу просто закохуються, і вона стає найважливішим, що тільки є у людини. А чому б і ні? Якщо це заняття приносить задоволення, радість, постійно наповнює серце враженнями, то що поганого у тому, коли твоя професія — твій сенс життя?..

Впевнена, що більшість жителів нашої планети найчастіше прирівнюють свій сенс життя до любої родини. І це не дивно, бо, безсумнівно, сім’я — це ті люди, які опікуються тобою, хвилюються за тебе, допомагають і підтримують тебе та постійно показують свою безмежну і справжню любов до тебе. Наші матусі забувають про себе і присвячують увесь свій вільний час тільки нам: вони годують, заспокоюють, одягають, втішають, розраджують нас, коли ми цього потребуємо. Тому тоді, коли у їх життя приходимо ми, маленькі дітлахи, то, щоб стати найкращими мамами і сповна віддати свою любов, вони і перетворюють своїх малесеньких нащадків у подальший сенс життя.

Хтось обирає своїм сенсом життя допомогу нужденним. У світі було і є величезна кількість меценатів, людей, які займаються благочинністю і миротворчою діяльністю. Такими, наприклад, у свій час були і мати Тереза, і принцеса Діана. Ці дві жінки знайшли себе в допомозі іншим. Звичайно, вони робили одну й ту ж справу трошки по-різному, але все ж ціль мали єдину — вони хотіли хоча б якось покращити життя людей. Вони вважали це своєю місією, своїм покликанням, тому за їх власною волею ця справа і стала усім сенсом життя.

Сенс життя для мене — це просто бути щасливою. Бо коли я розумію, що щаслива, то у той момент усе навколо стає прекрасним, у мене з’являються сили і енергія, я хочу працювати і навчатися, бачити своїх близьких і рідних, ділитися своїми думками і переживаннями. Коли я щаслива, то можу все. Тоді здається, що я можу звернути гори, здійснити нездійсненне. От я і думаю, що правильним вибором було б постійне прагнення знаходитися в такому стані завжди і повсякчас, тому я і обрала щастя сенсом свого життя.

Отже, сенс життя є в усіх нас, але у кожного він окремий, власний. І це прекрасно! Та головне наше завдання — це знайти його, відкрити його у своєму серці чи душі, бо тільки тоді наші дні наповняться радістю, а життя стане суцільним задоволенням.