Твір на тему: «Яку культуру я візьму у своє майбутнє»


Рейтинг твору 4.8 на основі 5 голосів

Під словом «культура» може ховатися чимало понять. У даному випадку йдеться про духовність, про людські чесноти чи все-таки про культуру як особливість окремого народу? В будь-якому випадку це взаємопов’язані речі, через що незайвим буде згадати про кожну з них. До того ж варто взяти з собою таку культуру, яка б ніколи не втрачала актуальності, не зникала через свою застарілість.

Перш за все, культура майбутнього неможлива без далеких спогадів із минулого, які допомагають зробити відповідні висновки і не повторити колишніх помилок. Вони (спогади) служитимуть натхненням для подальшої діяльності, для того, щоб знайти своє покликання.

Культура майбутнього буде творитися з урахуванням сучасної. Я візьму з собою в майбутнє все найкраще, що існує зараз. Це й прагнення постійно вдосконалюватися, розвивати себе, помічати кожну дрібницю навколо, бачити в людях лише все найкраще, перестати привертати зайву увагу до чужих недоліків, не бачачи власних. Сюди відносяться ще й активна громадська позиція, бажання працювати не тільки на власне благо, а й приносити користь суспільству, у якому живу. Я візьму з собою в майбутнє вміння цінувати кожну мить життя, радіти за успіхи рідних і друзів, підтримувати їх у тяжкі хвилини. Все це — прояв одного й того ж бажання не втрачати людяність. Хочеться вірити, що в подальшому я не розчаруюся у своїх сподіваннях.

Культуру як прояв ідентичності окремого народу я б хотіла взяти одну, українську. Вона існує десятки століть, встигла чимало змінитися, зазнала впливу і сусідніх народів, і войовничих загарбників, але не зникла. Візьму з собою найцінніше з неї: мову, мелодійні українські пісні, давні традиції, славну вишиванку, яку впізнають у всьому світі. Українська культура не зникне, допоки її належним чином шануватимуть, для мене вона — рідна.

Культура майбутнього — це синтез минулого разом із тим новим, що виникає з плином часу. Звісно, сформована під впливом мільйонів таких різних людей, вона не буде ідеальною, але я спробую доповнити її лише всім найкращим. А якщо кожен на хвилинку задумається, яку культуру візьме з собою в майбутнє, то разом ми зможемо зробити світ трішечки кращим.