Твір на тему: «Яка вона, справжня дружба?»


Рейтинг твору 3.56 на основі 39 голосів


Життя без дружби уявити не можна. Ми змалечку починаємо шукати підтримку не тільки в родинному колі, а й далеко за його межами. Тому першими нашими друзями стають виховательки у дитячому садочку, дівчинка, що разом з нами за однією партою смакує кашею, яку приготувала няня, потім у наші життя приходить перша вчителька, яка теж стає кимось схожим на друга, хлопчики, які задарюються на тренуваннях з футболу, юні леді, які разом з тобою бігають на уроки танців. Та чи дійсно усіх цих людей можна назвати щирими друзями, а стосунки між вами — непідробною дружбою? Мабуть, ні. Тому спробуймо зараз разом розібратися в тому, якою все ж має бути справжня дружба.

Відома усім «Вікіпедія» стверджує, що дружба — це безкорисливі стосунки, взаємовідносини між двома особами, які засновані на довірі, щирості, взаємній симпатії, схожих інтересах, поглядах і захопленнях. Тому вже зараз можна зробити такий висновок, що дружба буде справжньою тільки тоді, коли між людьми виникне щирий і безкорисливий зв’язок. На мою думку, обов’язковою умовою всіх успішних дружніх стосунків є спільні захоплення і погляди, адже саме ці два критерії дозволяють знаходити порозуміння й підтримку. Ще хотілося б звернути увагу на те, що однією з визначальних умов є довіра одне одному. Звичайно, якщо не буде довіри — не буде отого близького, притаманного справжній дружбі зв’язку. Коли немає бажаної довіри, то, зазвичай, зникає порозуміння, відданість і прив’язаність. А як результат, зникає і будь-яке бажання проводити разом час і розвивати подальші позитивні стосунки.

Справжня дружба, особисто для мене, — це довіра, щирість, відкритість, симпатія та взаємодопомога. Коли я вперше серйозно задумалась над питанням, якою все ж має бути дружба, то я була, чесно кажучи, розчарована. Разом з цими думками до мене прийшло розуміння, що навколо зібралось багато псевдодрузів, людей, для яких я — проста забавка чи просто вигідна особа у певних ситуаціях. Тоді я вирішила позбутися усіх схожих неприємних зв’язків і залишила тільки кількох справжніх друзів, а всі інші стали для мене простими товаришами, знайомими, приятелями чи однокласниками. Вважаю, що це було правильним рішенням, адже зараз зі мною залишились тільки ті, хто повністю розуміє мене, може підтримати і розважити, коли я цього потребую, заспокоїти, і хто допоможе просто добре провести час.

Отже, дружба — це стосунки, над якими треба довго і плідно працювати, аби отримати бажаний результат. Справжня дружба — це сталі, перевірені роками відносини між двома людьми, які вже навчилися вірити одне одному, пробачати маленькі проступки і постійно знаходити порозуміння навіть у найскладніших питаннях. Тож зверніть увагу на людей, яких ви вважаєте своїми друзями зараз, аби пізніше не розчаруватися в них чи їхньому ставлення до вас.