Твір на тему: «Як нерозумно випрошувати те, чого можеш досягти сам» за повістю Г.Ф. Квітки-Основ’яненка «Маруся»


Рейтинг твору 3.91 на основі 65 голосів


Людина — це повноцінна одиниця суспільства, яка має безмежні можливості, і, щоб досягти чи отримати, достатньо лише бажання та мети, поставленої перед собою. Як на мене, принизливо просити у когось те, що сам можеш здобути власними силами. Лише старання, наполегливість допоможуть досягти бажаного у житті.

Прикладом вищезгаданого є головний герой повісті Григорія Квітки-Основ’яненка «Маруся» Василь. У творі українського письменника порушено проблему нещасного кохання. На заваді подружньому життю героїв стало сирітство. Головний персонаж Василь не мав ні батька, ні матері, і за таких умов він змушений був відслужити у війську. Через те, що юнак мав таке майбутнє, Наум Дрот — батько Марусі — не віддав дочку заміж за Василя. І тоді головний герой вирішив боротися за власне кохання й відправився на пошуки роботи та заробітку. Завдяки старанням, важкій праці, незгасаючому палкому прагненню до цілі він, зрештою, досяг свого — посватався до Марусі.

Головний герой повісті Григорія Квітки-Основ’яненка є яскравим прикладом того, що не слід випрошувати те, що можеш досягти сам. Василь не став благати, щоб його пожаліли та допомогли, а досяг цілі самотужки, власними зусиллями.

Отже, із вищесказаного можна зробити висновок: усе в наших руках, і людина може досягти будь-яких вершин, але для цього потрібно мати палке бажання та невтомно працювати.