Твір на тему: «Вибрати не можна тiльки Батькiвщину»


Рейтинг твору 4.05 на основі 77 голосів

Усі ми хоч раз замислювалися над значенням Батьківщини в нашому житті. Хоча ми всі усвідомлюємо, вона має вирішальне значення для більшості народу, але кожен із нас намагався визначити для себе особисте розуміння цього слова. Я теж не раз думав над цим.

Перш за все, батьківщина це не лише та країна, у якій ти народився, виріс та проживаєш. Особисто для мене батьківщина — це рідне місто, вулиця, на якій пройшло моє дитинство, мій дитячий садочок, моя школа. Я бачу свою батьківщину в кожній стежці, в кожному весняному саду, в кожній близькій мені людині. Кожний світанок своїми свіжими барвами або промені вечірнього сонця нагадують мені про мою рідну країну. Крім цього, я відчуваю єдність з усіма куточками України. Від заходу до сходу, від високих схилів Карпат з їхніми гірськими рослинами та тваринами до родючих полів, на яких колоситься пшениця. Я люблю українську природу. Мені однаково любі зелені ліси та засушливий степ. У моєму серці є місце для всього, що знаходиться, росте та живе на моїй рідній землі.

Можливо, саме це і можна назвати батьківщиною. Все те, що має для тебе неабияке значення, все те, без чого ти не уявляєш свого життя. Усе, що важливе для твого серця, і є твоя батьківщина. Як часто говорять, що серцю не накажеш. Саме тому вірним є і твердження про те, що Батьківщину не обирають. Адже любов до рідного краю це те, з чим ти народжуєшся. Це почуття прищеплюють нам наші батьки, воно стає більшим із кожним днем.

Не можна вибрати місце свого народження, як не можна вибрати батька чи матір. Ми отримаємо свою Батьківщину у спадщину від батьків та повинні любити та цінувати свій рідний край.

Таким чином ми не можемо обирати батьківщину, але ми здатні впливати на неї. Адже все інше ми у змозі обирати самі. Ми можемо товаришувати з людьми, які нам подобаються, одружуватися з коханою людиною… Але все ж таки любов до батьківщини ніколи не зникає та не покидає людину.

Отже, кожний із нас носить в серці глибоке почуття щирої любові до своєї Батьківщини. Адже це те, що ми отримуємо від народження. У нас немає вибору щодо того, що саме ми можемо називати Батьківщиною. За нас це вирішують саме життя та доля. Це ті явища, які не можна контролювати. Сучасна людина абсолютно вільна у своєму виборі. Ми обираємо друзів, коханих, роботу або рід занять. Але, як слушно зауважив Василь Симоненко, вибрати не можна тільки Батьківщину. Я повністю згодний з цим твердженням та закликаю любити і берегти те, що дісталося нам у спадок.