Твір на тему: «Відгук про прочитану книжку»


Рейтинг твору 2.59 на основі 39 голосів

Нещодавно я закінчила читати книжку. Це наукова фантастика — «Подорож Аліси» Кіра Буличова. У цього автора є величезна серія книг про Алісу Селезньову, вона головна героїня у кожній із них. Я прочитала лише одну із серії, але це поки що.

Герої книги дуже яскраві. Мені часто здається, що вони існують насправді: і бортмеханік Зелений, і капітан Полосков, і професор Селезньов, і його дочка. Можливо, це знайомі автора, і він захотів написати про них книжку. Так і з’явилися «Пригоди Аліси», і тому вони такі цікаві та немов живі.

Звичайно, більше за всіх мені подобається Аліса. Вона дівчинка, як і я, а ще вона приблизно мого віку. Так само як і я, вона дуже допитлива і добре навчається. Мої батьки кажуть, що ми з нею схожі, і коли я виросту, хочу бути точно як вона — відважна, цікава, дружня та відповідальна.

І я також хочу подорожувати. Не нашою планетою — це нудно. Я була з батьками за кордоном, і загалом там усе те саме. А от інші планети — це значно цікавіше! Кір Буличов описує у своїй книзі зовсім відмінні під земних форми та умови життя. І хоча я знаю, що все це вигадка, я думаю, що на планетах в інших Галактиках повинно бути щось схоже.

Книжка мені настільки сподобалась, що я навіть подивилась мультфільм, знятий за нею. Він дуже старий, мама казала, що в дитинстві теж його дивилась. Там не все так, як у книжці, але все одно дуже цікаво. Героїв я також уявляла не такими, які вони у мультфільмі. Тому далі я буду лише читати книжки, а не дивитися фільми, адже так я сама собі малюю мультфільм у голові.

У книжці «Подорож Аліси», незважаючи на те, що це наукова фантастика, є багато пов’язаного із нашим реальним життям. Зокрема, головні герої — люди, тому в розповіді є багато про людські почуття. Автор порушує питання про відданість, відповідальність, командний дух, співпрацю, самопожертву, вину та пробачення.

Цю книжку мені подарувала мама. Вона ж сказала, що я зможу багато чому навчитися завдяки цій книжці. Тепер я її дочитала і можу сказати, що мама мала рацію.

«Подорож Аліси» — моя улюблена книжка. І я усім раджу її прочитати тому, що у неї незвичайний сюжет, її цікаво читати і ніколи не набридне.