Твір на тему: «Весна»


Рейтинг твору 4 на основі 3 голосів

Як чудово те, що в мене є можливість насолоджуватися й милуватися чотирма неповторними порами року, дарованими нам природою. Мабуть, кожен вже вирішив для себе, яка пора року найкраща, і я не виняток, бо найбільше люблю і завжди чекаю на прекрасну і таку любу мені весну.

Весна — час нових звершень, сподівань і відкриттів, адже саме в цей період року усе живе набирається сил, дихає на повну, готується до дій. Дерева прокидаються від зимового сну, струшують з себе пухкі білосніжні ковдри, наче соромлячись, показують свої перші зелені листочки. Земля вкривається травичкою, а пташки веселими, радісними піснями сповіщають українців про своє, таке бажане, повернення. Поодинокі квіточки дарують нам свої прекрасні ніжні аромати. Пролісок вже назавжди залишиться незамінним символом нашої весни, адже це саме та квітка, яка першою дарує людям радість, приємні емоції кожного року, вкриваючи своїм цвітом, безмежні українські лани й поля. Десь у лісі чується перше дзюрчання водички: крига починає танути, і маленькі джерельця набираються нової сили. Безперечно, у цю пору року багато роботи й у звірів, і у птахів. Вони метушливо починають готуватися до майбутнього сезону: будують собі нірки й гніздечка, старанно облаштовують своє «житло».

Та найбільше я люблю період біленького, світло-рожевого цвіту дерев. Це саме той час, коли не хочеться згадувати про якісь проблеми, а виникає бажання тільки мріяти, відпочивати, творити. Ці дрібні ароматні квіточки, неначе окутують усе місто в якийсь солодкий, пахучий туман, котрий полонить думки й переживання кожного, хто небайдужий до прекрасного. Та і як можна бути байдужим до цього нерукотворного дарунку нашої матінки-природи? Не дивно, що разом із потеплінням повітря відбувається потепління в душі, і так само, як ламається крига на річках, ламається крига, яка сковує людські серця. Ось тоді в наших серцях проблискує надія й відверте прагнення до змін. Та й можливості в нас збільшуються: день довшає, думки наповнюються позитивом, а навколишній світ налаштовує тільки на приємні емоції й переживання.

Отже, весна — моя улюблена пора року, красу якої перевершити просто неможливо.