Твір на тему: «Уроки історії, які ми маємо знати»


Рейтинг твору 4.25 на основі 4 голосів

Наша країна має дуже багату та насичену різноманітними подіями історію. Український народ знав, як часи радості та піднесення, так і цілі століття горя та занепаду. Ми не можемо забути наше минуле, тому потрібно навчитися виносити з нього уроки, які зможуть допомогти нам у майбутньому.

Довгий час Україна була розділена між двома сусіднімі державами. Наприклад, саме так сталося за часів Руїни. Це спричинило те, що сильний лідер, яким був Богдан Хмельницький, помер. Але іншої людини, яка б змогла повести за собою народ, не знайшлося. Саме тому почалася старшинська боротьба за владу. Ще ніколи козацтво не мало два гетьмани. Цим скористалися іноземні країни, щоб загарбати собі територію нашої держави. Ці події мали жахливі наслідки для України: зменшення кількості населення, розкол серед його соціальних груп.

Наступним періодом, коли Україна намагалася здобути незалежність, став початок двадцятого століття. Саме тоді відбувалася Українська революція. Провідні українські діячі намагалися зробити все можливе заради своєї Батьківщини. На жаль, ця революція закінчилася поразкою для нашого народу. Я вбачаю причину цього в тому, що влада не змогла обрати єдиного вектору розвитку та чітко притримуватися його. Українська Народна Республіка намагалася співпрацювати то з Німеччиною, то з Росією. Але це призводило до того, що нею просто користувалися у власних інтересах. Україні не вдалося стати державою, з прагненнями якої б стали рахуватися.

З цих та інших подій можна зробити висновок, що головне завдання для України — бути справді незалежною та самодостатньою. Потрібно не шукати захисту в якоїсь третьої сторони, а використовувати для захисту лише власні сили. Не можна дозволяти іноземним силам впливати на внутрішню та зовнішню політику. Українська влада та український народ повинні самостійно обирати свій шлях. Ще однією запорукою успішного розвитку є наявність справжнього лідера, який повинен мати авторитет серед народу та його підтримку своїх дій. Він повинен запобігати спробам жадібних до влади людей захопити її та внести смуту в життя громадян.

Отже, щоб розуміти сьогодення, потрібно знати минуле. Не можливо успішно вести державну політику, ігноруючи уроки історії. У будь-якій складній ситуації ми можемо проаналізувати нашу історичну спадщину, адже вірогідність того, що подібний випадок уже траплявся, дуже висока.