Твір на тему: «Твори своє майбутнє»


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів

Кожен із нас хоч раз у житті замислювався над своїм майбутнім. Люди по-різному його уявляють. Хтось намагається щось робити, щоб якомога скоріше досягти своїх цілей. Але багато хто вважає, що над майбутнім працювати не потрібно. Мовляв, від нас нічого не залежить. Та чи це правда?

Я можу точно сказати, що більшість моїх однолітків не дбають про своє майбутнє. Так, вони прагнуть закінчити школу, отримати вищу освіту, знайти гарну роботу. Але майже ніхто не прикладає зусиль для цього. Мої однокласники прогулюють уроки, погано навчаються, вважаючи, що це ніяк не відображається на їхньому майбутньому житті. Вони не розуміють, що їхнє життя залежить лише від них, тому важливо творити його самостійно кожну секунду.

Що я маю на увазі, коли кажу, що треба творити своє майбутнє? Перш за все, необхідно зрозуміти, що наше завтра залежить від того, що ми робимо сьогодні. Люди мають замислюватися над наслідками своїх дій. Адже що ти віддаєш, те й отримуєш. Важливо приймати правильні рішення, робити обдумані вчинки, які будуть мати лише позитивний вплив. Дуже важко виправляти помилки минулого.

Оскільки ми ще навчаємося в школі, то вибір професії, яку ми прагнемо здобути, і є тим фактором, що у подальшому змінить наше майбутнє. Необхідно дуже серйозно поставитися до цього питання. Моя старша сестра надто легковажно обирала професію, керуючись тим, що тоді було популярно, не думаючи про майбутнє. Зараз вона отримала диплом, але не може знайти роботу через свою недалекоглядність. То ж треба думати наперед. Коли приймаєш будь-яке рішення, намагайся замислюватися над його значенням через кілька років. Іноді речі, які здаються не вартими уваги, можуть змінити все. Також необхідно більше часу приділяти тому, чим прагнеш займатися й надалі. Ти можеш уже зараз створювати підґрунтя для своєї майбутньої діяльності. Не забувай слідкувати за тим, с ким ти спілкуєшся. Деякі люди можуть тобі потім допомогти, але інші можуть тягнути тебе вниз.

Отже, необхідно пам’ятати, що твоє майбутнє залежить тільки від тебе. І вже зараз необхідно докладати зусиль, щоб потім отримати гарні результати своєї праці. Не можна забувати, що все, що ти отримуєш, є наслідком твоїх минулих дій. Тому треба діяти собі на користь. Лише слабкі люди вважають, що вони не можуть нічого змінити. Такі індивіди звертають на долю чи погані обставини свої власні помилки. Але справжня особистість повинна власноруч творити своє майбутнє.