Твір на тему: «Той, хто любить, мусить розділити долю того, кого він любить» за романом Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита» (варіант 2)


Рейтинг твору 3.74 на основі 184 голосів


Як багато є книг, віршів, пісень про кохання. І це не дивно, адже любов — це високе почуття, яке штовхає людей на божевільні вчинки. Кожен з нас по-своєму розуміє його. Хтось вважає, що кохання — це коли ти повністю належиш своїй половинці, інший — що, якщо ти любиш людину, то повинен здійснювати всі її бажання. Але я вважаю, що кохання — це коли двоє людей мають спільну долю. Адже якщо ти любиш когось, то життя твоєї половинки стає твоїм життям, у вас спільні інтереси, захоплення, ви хочете постійно бути разом і не розлучатися навіть після смерті.

Так кохали один одного Майстер і Маргарита, головні герої однойменного роману Михайла Опанасовича Булгакова. Вони покохали один одного з першого погляду, і з того дня вже не розлучалися. Але їхнє життя не довго було щасливим. Роман Майстра про Понтія Пілата неодноразово піддавався жорстокій критиці, безкінечні газетні статті довели його до божевілля, і у відчаї він спалює свою книгу. Маргарита тяжко пережила це, вона підтримувала коханого, як могла, і страждала разом із ним. Остаточним ударом став обшук квартири Майстра після того, як його знайомий написав наклеп на нього. Тож чоловік вирішує знайти спокій у лікарні для душевнохворих. Маргарита не бачить свого життя без коханого, і вона укладає угоду з дияволом. Жінка стає відьмою, щоб звільнити Майстра. Вона забирає його з лікарні, знайомить з Воландом, який у знак своєї прихильності до Маргарити дарує закоханим вічність. Нарешті вони зможуть насолодитися один одним, ніхто їм не буде заважати, й більше вони не зіштовхнуться із людською жорстокістю.

Як бачимо, самопожертва Маргарити врятувала пару і подарувала їм щастя. Жінка не змогла жити без свого Майстра, вона твердо вирішила: або бути разом із ним, або не бути взагалі. На мою думку, це і є справжнім коханням. Якщо ти любиш людину, для тебе не існує перешкод, ти готовий піти на будь-які жертви заради своєї половинки. Якщо людей поєднує доля, вони знайдуть вихід із будь-якої скрутної ситуації, тому що сила їхньої любові допоможе їм побороти обставини.

Потрібно розуміти, що стосунки — це не завжди безхмарне небо і яскраве сонце над вами. Будуть і дощі, і сніги, і грози. Але ви повинні розуміти, що, лише тримаючись разом, підтримуючи один одного й розділяючи проблеми на двох, ви зможете побороти все. Потрібно сприймати перемоги й невдачі своєї половинки, як свої, в скрутні моменти допомагати їй і завжди говорити, що, що б не сталося, ви завжди будете поруч і кохатимете її.

Тож нехай кожен з нас знайде свого Майстра чи Маргариту. Кохання — це прекрасне відчуття, воно допоможе вам у найскрутніші часи й врятує від будь-яких неприємностей, тому завжди потрібно цінувати те, що маєте, щоб потім не горювати за втраченим.