Твір на тему: «Тісний став світ для тиші і добра»


Рейтинг твору 3.89 на основі 99 голосів

Кажуть, що «Краса врятує світ», але я трохи б переінакшив цю фразу і сказав би так: «Доброта врятує світ». І це для сьогодення більш актуально, адже в наш час світ став тісним для добра і тиші. Тим більше, що в стародавні часи «добрими» називали красивих і сильних людей, отже, краса і доброта за своїм значенням дуже близькі, а добра людина завжди здається красивою.

Добрі справи завжди високо цінилися серед людей. Коли йде мова про добрі справи, на згадку приходить діяльність тих безсрібників, які покидали рідний дім і відправлялися за тридев’ять земель рятувати людей від епідемій, допомагати жертвам катастроф або просто вчити дітей. Добрі справи — це й благодійна діяльність багатих людей, які жертвували свої кошти на будівництво шкіл, гімназій і лікарень, які знаходили можливість утримувати будинки для старих, допомагали отримати освіту талановитим молодим людям і підтримували їх матеріально.

Люди, які прагнуть творити добро у нашому жорстокому та бездушному світі, не чекають якоїсь зручної нагоди і роблять це як звичайні повсякденні справи. А якщо кожен з нас буде відкладати свої добрі справи і чекати виникнення критичних життєвих ситуацій, або часу, коли заробить великий капітал, то можна й спізнитися, а ось світ при цьому не стане кращим і добрішим.

Якщо людина бажає, щоб її слова і справи, нехай невеличкі, несли її рідним, близьким, друзям, оточуючим тепло, то це вже немало. Але при цьому не слід забувати, що справжня доброта безкорислива. Тому й не треба очікувати подяки, не треба сподіватися на винагороди, а треба просто поспішати творити добро.

У сучасному світі змінилися духовні орієнтири, знецінилися деякі моральні ідеали. Люди стали більш прагматичними й байдужими. Прикладів цьому дуже й дуже багато. У нашій країні зараз є більш десяти мільярдерів, а ось благодійністю замаються лише декілька з них. Тисячі людей потребують сьогодні допомоги, але уся вона йде не від багатих бізнесменів, а від простих людей, які не забули, як співчувати. Кожен день можна почути благання про допомогу тій чи іншій хворій дитині, при цьому кожен день дехто витрачає більше, ніж потрібно на таку допомогу. Як це змінити, я не знаю, але впевнений, що змінити треба.

Можливо, мене хтось і почує у цьому тісному для добра та тиші світі. Я хочу ще раз повторити відому фразу: «Поспішайте творити добро!». Адже для цього не обов’язково бути багатим, бо добрі справи — це і підтримка друзів, і допомога старшим, і просто добрі слова. Тому не відговорюйтеся вічною зайнятістю, не перекладайте на завтра добрі справи, які можна зробити сьогодні. І тоді у тісному для тиші і добра світі обов’язково знайдеться місце для ваших добрих справ.