Твір на тему: «Світ музики: яким його бачить молоде покоління» (варіант 2)


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів

Ми чуємо музику всюди. Вона лунає з наших радіо, вуличні музиканти наспівують різні мотиви, пісні супроводжують будь-який фільм. Існує безліч жанрів, стилів та виконавців. Але для кожного музика має своє неповторне значення.

На жаль, сучасна молодь не завжди замислюється над сенсом того, що слухає. Найчастіше мої ровесники вмикають гучну музику, не прислухаючись до мелодії чи тексту пісні. Їм байдуже, чи несе композиція гарне послання, чи має вона глибокий підтекст. Вони слухають, але не чують. Це призводить до того, що якість сучасної музичної продукції невпинно падає. Виконавці не намагаються зацікавити свою публіку чимось особливим, адже слухачі стали не надто вибагливими. Але навіть для таких людей музика виконує свою роль. Підлітки полюбляють робити гучніше агресивні композиції з провокаційним, а іноді навіть грубим, текстом. Це є своєрідним різновидом протесту для них. Їм здається, що це підвищить їхній авторитет в очах ровесників та дорослих. Решта молодих людей хочуть просто відпочити після довгого дня. Вони йдуть в клуби, щоб потанцювати під нескладні ритми. Але є й ті для кого музика є цілим світом. Така молодь намагається знайти себе. Вони вмикають композицію заради натхнення. Молоді люди прагнуть знайти ту мелодію, що змінить їхнє життя.

Особисто для мене музика має величезне значення. Вона супроводжує все моє життя. Разом зі мною росли мої вподобання, одні виконавці змінювали інших, але музика залишалася. Я пам’ятаю пісні, що грали на моєму десятому або чотирнадцятому Дні народження. Я досі слухаю ті композиції, які втішали мене у скрутну хвилину або ще більше підіймали гарний настрій багато років тому. Адже все змінюється, люди зникають, нічого не повторюється двічі, але музика завжди незмінна. Можна просто ввімкнути знайому пісню, щоб знову пережити ті самі почуття. Достатньо почути знайому мелодію, щоб подумки переміститися в часі та просторі до старих гарних днів.

Отже, світ музики дуже різноманітний. Кожний може знайти щось виключно для себе. Існує безліч музичних композицій, які здатні задовольнити потреби кожного. Мої ровесники обожнюють музику, хоча не всі з них здатні по-справжньому її оцінити. Особисто я дуже люблю гарні пісні, в яких присутнє щось більше, ніж нескладна мелодія. Значення музики в житті людини дійсно важко переоцінити. На жаль, будь-яка пісня закінчується, але музика не припиняється ніколи.