Твір на тему: «Сім'я: підґрунтя, проблеми, перспективи»


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів

Сім’я займає визначне місце в житті кожної людини. Саме з родини починається життєвий шлях кожного. Від неї ж залежить і його напрямок. Ми не можемо уявити себе без сім’ї, але у сучасному світі інститут родини потерпає суттєвих змін. Тож я хочу зробити спробу розібратися в цьому важливому питанні.

По-перше, сім’я тримається на любові, підтримці та взаємоповазі. Не можна назвати сім’єю групу людей, якій не притаманне одне з цих явищ. Адже кожний член родини має бути впевненим, що він може очікувати на допомогу від своїх близьких. У свою чергу ця людина теж має піклуватися про них, враховувати їхні інтереси, дбати про їхнє щастя. Якщо комусь із членів родини погано, то разом із ним сумує і вся родина. Родичі мають спільне щастя і горе. Вони є частинами єдиного цілого. Кожен повинен навіть відмовлятися від власної вигоди на користь дорогої йому людини. Саме такою мені здається ідеальна сім’я. У ній завжди панує найтепліша атмосфера, а її члени розкривають свої найкращі якості.

Але існує також і безліч зовнішніх і внутрішніх сімейних проблем. Головною з них мені здається природній егоїзм людини. Кожний прагне здобути найкраще для себе, не думаючи про інтереси інших. Але родина не може існувати, якщо кожен буде дбати лише про себе. Спочатку можуть початися сварки, а потім це переросте у справжню ворожнечу. Головною зовнішньою проблемою є зміна суспільного ставлення до інституту родини. Сучасні люди не вважають сім’ю надто важливим явищем. Сьогодні чоловіки і жінки надають перевагу просуванню кар’єрними сходинами. Вони якомога довше відкладають створення сім’ї, а потім і зовсім відмовляються від цієї думки. Але навіть одружені пари не поспішають народжувати дітей. На мою думку, без них не буває повноцінної родини, а такі сімейні стосунки я прирівнюю до простого сусідства чи партнерства. Адже дитина краще всього може об’єднати чоловіка та жінку. Спільна любов, направлена на неї, буде робити ближчими і самих батьків.

Але все ж я вважаю, що родинні стосунки мають великі перспективи. Людині було б дуже важко жити, аби вона не мала сім’ї. Адже це джерело радості, любові, взаємної підтримки. Ми дивимося на свою родину і розуміємо, як потрібно поводити себе в суспільстві. Адже кожна сім’я — це своєрідний прототип держави.

Отже, родина — це наша міцна опора. Хоча вона і стикається з багатьма проблемами, але її суть буде залишатися незмінною. І лише від нас залежить, якою стане сім’я в майбутньому.