Твір на тему: «Що значить вчитися: збільшувати свої знання чи змінювати життя» (варіант 2)


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів

Щодня ми зустрічаємося з багатьма людьми. Наш світ влаштований так, що кожна людина особлива та неповторна, в кожного різні інтереси. Одні захоплюються спортом, інші мистецтвом та архітектурою, комусь подобається політика. Проте, я вважаю, що кожна людина повинна щодня вчитися чомусь новому. Адже навчання — це невід’ємна частина нашого життя. Як говорив видатний син української нації Тарас Григорович Шевченко: «І чужому научайтеся, і свого не цурайтеся». Дійсно, дуже складно не погодитися з цією думкою. Але як же насправді навчання впливає на нас: збільшує наші знання чи змінює наше життя? На мою думку, ці речі тісно зв’язанні між собою. І своїм твором я аргументую цю тезу.

По-перше, кожна людина навчається по-різному. Хтось навчається читаючи класичні, художні та наукові книги, дивлячись різні наукові передачі та фільми, досліджуючи думки різних видатних вчених. А є люди, які навчаються на власному досвіді. Про таких людей говорять: «Їх вчить життя».

Багато разів ми бували в таких ситуаціях, коли наші батьки, бабусі, дідусі чи просто люди старшого віку давали нам різні життєві поради, намагаючись тим самим вирішити наші проблеми. Але ж звідки вони знають про всі ці речі? Чому ми не знаємо як вчинити правильно в певних ситуаціях? Відповідь проста: наших батьків цим речам навчило життя, давши їм безцінні знання, якими вони з легкістю можуть поділитися з іншими.

Таким чином ми отримуємо дорогоцінні уроки, які в силі змінити наше життя, запобігти нашим помилкам, навчити нас чомусь новому.

По-друге, людина, яка щодня чомусь вчиться — розвивається, здобуває нові знання, здобуває досвід. Вона починає краще розуміти світ, те як він влаштований, в більшій мірі пізнає життя. Внаслідок цього змінюється її власне життя. Пізнаючи щось нове, відкриваючи для себе світ у нових кольорах, людина більше не зможе жити так, як вона жила до цього. Отримуючи нові знання, кожен із нас ти самим відкриває для себе двері у нове життя.

Це зайвий раз підтверджує думку про те, що знання це ключ до чогось нового, ключ до змін.

Існує дуже багато випадків, коли люди завдяки своєму таланту, своїм знанням та наполегливій праці, піднімаючись з низів, навіки залишають свої імена на сторінках історії. Проте секрет успіху таких людей — насамперед навчання. В наш час досить складно знайти людину, яка б не вчилася. Багато хто каже, що єдиний шлях до знань — книга, але це не так. Кожен з нас чомусь вчиться із власного життя, із цікавих фільмів, із переказаних легенд. Проте не кожен вміє правильно застосовувати свої знання. Життя надто коротке, і для того щоб пізнати його за той час, який відведений нам для цього, необхідно постійно щось в ньому змінювати. Я вважаю, що навчання це джерело, з якого ми черпаємо знання, завдяки яким змінюється і наше життя. Якщо ж ми не вчимося нічому новому, то і змінювати щось тоді немає сенсу.

Отже, виходячи з усього вище сказаного, можна зробити висновок, що знання, які ми отримуємо протягом життя, не повинні зникнути безслідно. Вони повинні бути каталізатором змін, відкриттям чогось нового, тоді і потяг до навчання буде значно сильнішим. Адже кожній людині хотілося б бодай щось змінити у своєму житті, і ключем до цих змін є знання. Знайти їх досить легко, варто тільки захотіти.