Твір на тему: «Що краще: йти дорогою торованою чи шукати власну?» (варіант 2)


Рейтинг твору 4.05 на основі 20 голосів


Світ не стоїть на місці. Кожна людина в цьому Всесвіті прагне до кращого життя, зростання, удосконалення. Наразі людство вже має декілька парадигм для досягнення успіху, та чи ефективні вони для кожної окремої особистості?

Торовані дороги привертають своєю простотою та легкістю шляху. Двадцять перше століття привело за собою дуже багато людей, які не хочуть вирішувати проблеми. Для них краще отримати чарівну пігулку, що назавжди прибере всі клопоти. Людство не відриває поглядів від телеекранів, на яких зображені його кумири. Двадцять чотири години на добу успішні бізнесмени розповідають про свої шляхи до успіху, про дороги, які вони колись розчищали і які тепер стали широкими шосе. Більшість із нас навіть не намагається аналізувати ці історії. Ми прагнемо якомога точніше скопіювати все, що притаманно людині, яка досягла омріяного успіху. Та чи може один сценарій виправдати тисячі різних прагнень, мрій, поглядів? Усі ми відрізняємося один від одного, у кожного є свої певні особливості, що стали невід’ємною частиною нашого характеру. Будь-яка людина намагається знайти своє місце під сонцем, але особливість цього місця полягає в тому, що воно буде індивідуальним для кожної окремої особистості. Ми різні, і з цього випливає, що наші мрії також різні. Хтось не сидить на місці й прагне побачити увесь світ, інші навпаки — хочуть знайти комфортне місце, щоб приділяти більше уваги своїй сім’ї та друзям. Одні хочуть працювати в офісних хмарочосах, інші — реалізувати свій талант на професійній сцені. Те, що є мрією для одного, може стати неприємністю для іншого.

Таким чином, можна сказати, що торовані стежини не завжди ведуть до твоєї мрії. Відомі люди досягли успіху саме тому, що шукали власний шлях, який задовольнив усі їхні потреби та моральні принципи. Обираючи індивідуальність, ми віддаємо перевагу своїм мріям, отримуємо безцінний досвід, який завжди буде корисним для подальшого життя. Торована дорога, звісно, швидше доставить тебе до пункту призначення, та чи стане вона твоєю дорогою до щастя? Водночас, твій власний шлях буде змінюватися разом із тобою й приведе тебе до саме твоєї мрії.