Твір на тему: «Що краще: фах престижний чи за покликанням?» (варіант 2)


Рейтинг твору 5 на основі 2 голосів


Вибір майбутньої професії — це напрочуд складне й серйозне питання, адже від нього повністю залежить ритм і рівень життя кожного з нас. Та чи задумувались ви хоч колись про те, що краще: фах престижний чи за покликанням?

Не секрет, що ми живемо в той час, коли усі женуться за величезними статками, за неймовірним багатством. І це нікого не дивує, бо без грошей існувати в цьому світі просто неможливо. Тому зараз більшість представників молодого покоління обирають майбутній фах з огляду на те, скільки грошей він здатен принести. Звертали увагу на ту величезну кількість юристів, економістів, менеджерів, перекладачів, які з’являються кожного нового року на ринку праці? А який з цього результат? Більшість робітників цих «елітних» професій зовсім не працюють в обраному напрямку, адже з плином часу розуміють, що ця робота їм кардинально не підходить. Горе в тому, що перед тим, як прийти до схожого висновку, людина має пережити стільки страждань, скільки нервових клітин має втратити. А потім, як результат, змушена змінювати фах, знову довго навчатися й поринати в нову, невідому науку. Тож чому не можна одразу обрати таку професію, яка буде тобі до душі? Не розумію… Я вважаю, що потрібно прислухатися до свого серця, бо воно, зазвичай, найкращий порадник у делікатних і складних життєвих ситуаціях. Тому, на мою думку, правильним рішення буде обрати фах за покликанням, а не просто якусь престижну професію. Бо тільки в такому випадку можна отримувати реальне задоволення від роботи, а, безсумнівно, коли є задоволення, то невдовзі буде й той бажаний успіх.

Тож я зичу кожному з нас не помилитися у своїх бажаннях і прагненнях, обрати саме той фах, який буде задовольняти усі потреби й душевні поривання. Бо саме тоді можна говорити й мріяти про безтурботне майбутнє, про оте жадане життя в достатку. Тому намагайтесь прислухатися до порад свого серця, я на сто відсотків упевнена, що вже тоді усім нам буде щастя!