Твір на тему: «Шевченкове слово»


Рейтинг твору 4.4 на основі 10 голосів


Україна і Шевченко — це, здається мені, вже синоніми. Ці два слова не можна розірвати, бо без України не було б Шевченка, а без Шевченка нашої України. Творчість Тараса Шевченка вразила світ, підкорила серця мільйонів читачів, змусила задуматись над своїм життям і переосмислити прожите. Його постать шанувалась і шанується зараз, ним захоплюються і йому дякують за подаровані шедеври. Недарма ж цьому видатному автору по всьому світу встановлено більше тисячі пам’ятників! Таким може похизуватися далеко не кожен. Я теж захоплююсь творами Тараса Шевченка, його слово буде жити в моєму серці до самої смерті, його слова будуть нагадувати про мою роль у цьому світі, а прочитані рядки будуть змушувати змінити своє життя і життя цілої країни на краще.

Слово Кобзаря вічне, воно нетлінне, безсмертне. Вже стільки поколінь читає його, проймається почуттями, усім тим болем, що досі живуть уже в таких старих рядках. Шевченко писав зрозуміло, доступно і завжди про головне, про найболючіше. Мабуть, його творчість вічна саме тому, що теми, підняті у ній, ніколи не забуваються, вони завжди залишаються актуальними для будь-якого покоління, для будь-якого читача, вони універсальні, довершені, якісь особливі. Скільки моїх сліз було пролито над цілими поемами, зібраннями віршів, скільки потрясінь разом з ними було пережито. Тарас Григорович багато писав про Україну, у творах він переживав, співчував, підтримував, захищав свою неньку-землю. Він боронив її, погрожував злим ворогам, закликав своїх співвітчизників разом робити Україну щасливішою! Тому його слова — це, як другий Гімн нашої держави, як вічний заклик до бою, до руху вперед і тільки.

Кобзар не оминав і жіночу долю. Згадаймо тільки «Катерину». Коли читаєш цей досконалий витвір мистецтва, то стримати сльози просто не можеш, так сильно вражає щойно прочитане. Оці вдало підібрані слова, несподівані повороти і правдивість написаного вражають! Та знову ж таки, Шевченко ставився до жінки, як до уособлення образу цілої України. На прикладі нещасної загубленої долі Катерини він демонстрував страждання своєї землі. Помітно, що великий українець надто сильно любив свою країну, він був палко у неї закоханий, тому він відверто співчуває, підтримує бідну, нещасну, покинуту дівчину так само, як і свою Україну.

Шевченкове слово — це справжній скарб, перлина, це наше багатство. Шевченкове слово — це вічність, злободенність і універсальність. Шевченкове слово — це віра у краще, надія і гідна підтримка. Тому пишайтесь тим, що кожному з нас випала нагода мати такого видатного співвітчизника як Тарас Григорович Шевченко!