Твір на тему: «Потреби сучасної молоді»


Рейтинг твору 5 на основі 3 голосів

Вони не поспішають шукати кохання всього життя, не хочуть провести на одній роботі тридцять років чи одразу ж пестити первістків. Тих, хто народився у період з 1980—тих по 2000—ні називають міленіумами. Вони занадто занурені у цифрові технології, їх не цікавлять революції і руйнування, вони завжди життєрадісні і хочуть негайних результатів. Саме такими їх бачать психологи, про що неодмінно можна прочитати на багатьох сайтах.

Американський психолог Мег Джей у своїй книзі «Важливі роки» дає поради сучасній молоді: тим, кому від 20—ти до 30—ти. На її думку, ці десять років важливі для створення власної сім’ї, визначення пріоритетів та побудови кар’єри. Тому основна потреба молодих людей — самореалізація в усіх сферах. Але чого ж вони хочуть насправді?

Вони хочуть мати роботу своєї мрії. До професійних пошуків можна додати і громадську активність. Сучасна молодь не вдовольняється лише навчанням в університеті. Як правило, ще зі студентських лав шукає роботу, при цьому ще й бере участь у «КВК», організовує власні проекти. І у перервах, можливо, здобуває ще одну вищу освіту. До того ж спить по 3—5 годин на день, і прагне реалізувати усі свої плани.

Вони хочуть побачити світ, бо дуже люблять подорожувати, і їх не стримують державні кордони. Автостопом, на вантажних поїздах, у заборонені чорнобильські зони — не має значення куди і як. Окрім цього, молоді люди хочуть багато читати, дивитися фільми, і постійно навчатися новому. Адже у них має бути безліч інтересів.

Вони хочуть знайти чудових друзів. І кожен товариш має бути унікальною та харизматичною особистістю, зі своїм багатим внутрішнім світом і нетиповою зовнішністю. Додайте трішки скептицизму, сарказму і душевності, й вуаля — рецепт ідеального друга готовий.

Вони хочуть кохати і бути коханими. Попри голосні заяви, що інститут шлюбу застарів, молодь таки шукає кохання. На їхню думку, стосунки мають бути вільними, комфортними і простими. Деякі хочуть бачити ускладнені та пристрасні речі в очах напроти. Та втім, усі потайки сподіваються зустріти «ту єдину людину».

Звісно, є молоді люди, що не прагнуть аж занадто насиченого і нещадного темпу. Хтось обирає і спокійніше плавання. Та інша крайність — невизначеність у майбутньому шляху. Для таких життя подібне безмежному океану: не знаєш, де плисти, аби побачити берег. Цей образ уособлює герой роману Селінджера «Ловець у житі»: підліток Голден Колфілд переживав моральну кризу від зіткнення із навколишнім світом. Він абсолютно не знав, чого хотів від життя. Подібні кризи бувають майже у кожного нового дорослого.

Отож, найголовніше бажання — визначитися, чого хочеш, і наполегливо крокувати до своєї мети. При цьому крокувати легко і життєрадісно, не ламаючись під щоденними проблемами. Нехай молодим людям не одразу вдається побороти інфантильність, проте вони переконані, що таки збудують собори своїх душ. І вдосконалюватимуть їх усе життя, бо просто берегти уже замало.