Твір на тему: «Посвячення в школярі»


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів

У житті кожної дитини настає такий момент, коли вона відчуває себе на краплинку дорослішою. Це той момент, коли вона вперше ступає на шкільний поріг. З того часу її життя зазнає значних змін. Попереду в неї одинадцять довгих та щасливих років шкільного життя. Проте той день, коли дитина стала школярем, вона пам’ятатиме завжди.

Здавалося б, ще вчора вона безтурботно бігала по вулиці, бавилася в різні ігри з однолітками і навіть не могла уявити, що її чекає попереду, як це бути школярем. Посвячення в школярі відбувається по-особливому. В цей день дитина відкриває для себе багато нового: друзі, вчителі, шкільна парта. З цього моменту в неї розпочинається зовсім нове життя. Хтось зі страхом, хтось із цікавістю, а хтось з неймовірним бажанням входить туди, але кожен з них однаково відчуває незабутні емоції, які залишаться в їхній пам’яті назавжди.

Перша урочиста лінійка, перший урок, перша оцінка, похвала від учителя, і ось ти уже школяр. Посвячення відбулося. Дитина, яка ще вчора гралася в дитячому садочку, сьогодні з гордістю носить звання школяра. Всі наступні роки, для неї стануть періодом відкриттів, пізнання чогось нового та незбагненного.

Кожен з нас у своєму житті переживає такі емоції. І для кожного вони є чимось особливим та закритим від зовнішнього світу. Ці почуття живуть глибоко в нашому серці протягом усього життя. Вони є тою надзвичайною частинкою з нашого дитинства, яка гріє нас із середини та допомагає протягом всього життя не забувати, що колись ми були такими ж дітьми, як і ті, хто вперше ступив на шкільний поріг, на нову стежину під назвою «школа». У цьому і є вся чарівність такого моменту, як посвячення в школярі. Для кожної дитини це є чимось особливим та надзвичайним, своєрідною магією, з якою вони раніше ніде не перетиналися. Проте такі моменти варто пам’ятати, тому що вони є одними з найяскравіших спогадів нашого безтурботного та щасливого дитинства.

Отже, виходячи з усього вище сказаного, можна зробити висновок, що посвячення в школярі — це особливий момент в житті кожної людини. Саме такі моменти назавжди залишаються в наших серцях та допомагають нам в будь-який момент згадати про те, що колись ми були малими дітьми, які безтурботно посміхалися в очі будь-яким проблемам та негараздам.