Твір на тему: «Нечиста сила в нашому житті»


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів

Двадцять перше століття — роки, котрі сильно відрізняються від минулих. Саме на початок другого тисячоліття припадає неймовірно швидкий розвиток техніки. Тепер люди не уявляють свого життя без комп’ютерів та смартфонів. Я думаю, саме ці пристрої є нечистою силою, яка охопила весь світ.

Так, з одного боку, технологічний прогрес сильно полегшив наше життя. Тепер ми з неймовірною швидкістю дізнаємося новини, прогноз погоди, маємо постійний зв’язок з рідними й близькими, вільний час проводимо в глобальній мережі Інтернет. Завдяки цьому розвитку нам не обов’зково купувати книги, журнали чи підручники, адже все можна переглянути в Інтернеті в онлайн-режимі.

З іншого ж боку, люди настільки поринули у віртуальне життя, що забули про реальність. Це страшно, адже тепер діти не бавляться на подвір’ї, не грають в різноматнітні веселі ігри, не спілкуються між собою врешті-решт. З самого дитинства вони зацікавлені технічними пристроями, згодом реєструються в соціальних мережах, і якщо батьки не приділяють багато уваги дитині, з часом вона абсолютно закривається в собі й не сприймає нічого, окрім свого віртуального світу. На жаль, зараз діти все частіше забувають, що є дуже гарні, великі м’які іграшки, настольні ігри, які дійсно розвивають мислення. Малеча забуває про все на світі, коли бачить перед собою смартфон, у якому є величезна кількість ігр, які не несуть у собі ніякого сенсу. Найстрашніше те, що зацікавленість комп’ютерами й іншими пристроями призводить не тільки до душевного деградування, а й до фізичного: зір різко падає, коли людина довго дивиться на екран телевізора чи комп’ютера.

На жаль, люди стали менше читати книги. Тепер це вважається «не в моді». Діти не знають: що таке бібліотека й навіщо її відвідувати. Так, усю інформацію можна дізнатися в Інтернеті, але ж чи буде вона достовірною. Набагато приємніше читати книгу, тримаючи її в руках, відчувати її приємний запах, виділяти цікаві цитати, а не сидіти перед монітором і псувати зір.

Українці дуже привітні, гостинні, щирі, веселі люди, які любили часто зустрічатися усією родиною разом з родичами і святкувати чийсь день народження, наприклад. Зараз люди надають перевагу спеціальним програмам, завдяки яким можна зв’язатися з будь-якою точкою світу, швидко поспілкуватися з рідними й все. Як на мене, люди стали більш злими, нещирими.

Раніше стосунки були більш романтичні, сильні, цікаві, захопливі. Між хлопцем та дівчиною велося листування, кожен з нетерпінням чекав вісточки й з величезною радістю зустрічав поштара. Закохані гуляли годинами, дивилися на зоряне небо й не могли зрозуміти як швидко плине час коли вони разом. Зараз пара більше часу проводить у режимі онлайн і спілкується завдяки соціальним мережам.

Отже, можна зробити висновок, що технічні пристрої є нечистою силою сучасності. Люди забувають про реальність, про те, що треба якомога більше часу проводили з родиною, друзями, навпаки довго перебувають у мережі Інтернет і цим самим деградують. Не забуваймо, що краще прогулятися парком, відвідати музей, галерею, музичний концерт, адже саме це нас розвиває!