Твір на тему: «Наповнити душу порядністю»


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів

Усі поважають порядних людей. З ними приємно мати справу, кожний хотів би собі саме таких товаришів. Багато особистостей вважають себе порядними. Та що ж таке порядність і як виховати в собі цю якість?

Я мав друга, який вважав себе дуже порядним хлопцем. Він завжди гарно ставився до своїх друзів. Я точно знав, що міг розраховувати на нього в скрутну хвилину. Безліч разів мій друг допомагав мені подолати труднощі, які виникали на моєму шляху. Навіть ті, хто мало його знали, дивувалися його доброті. Мій друг не міг терпіти несправедливість. Кожного разу, коли він її помічав, то робив усе, щоб її подолати. Так само з повагою він ставився до батьків. Вони ніколи не чули від нього нічого поганого чи злого. Він завжди виконував свої обіцянки і ніколи не обманював. Але одного разу ми посварилися. Причина сварки була зовсім незначною, але ми перестали розмовляти. Це було вперше, тому я не знав, що робити. Мій друг дуже образився, але я не очікував від нього нічого поганого. Наступного дня я прийшов до школи. Виявилося, що зі мною ніхто не хоче мати справи. Ображений хлопець розказав усім якісь нісенітниці про мене. Мої однокласники були обурені мною. Я дуже здивувався тому, що мій друг так жахливо себе повів. Мені було справді боляче. Мені не хотілося йому помститися, я просто не міг зрозуміти, чому він так вчинив. Наша дружба вже ніколи не була такою, як раніше. Дуже прикро, що наше знайомство закінчилося саме так.

Мій порядний друг виявився підступним. Це доводить, що мало бути надійним, чесним та добрим, коли все добре. По-справжньому порядна людина залишається порядною за будь-яких обставин. Вона не опускається до неприпустимих дій і намагається поводити себе гідно у будь-який ситуації. На жаль, мало кому це вдається. Дуже часто порядність буває несправжньою, показовою. Тому необхідно відразу розуміти, з ким ти маєш справу. Насправді, бути порядним легко. Треба просто поважити оточуючих і себе. Не можна забувати про почуття інших людей, навіть коли тобі погано чи тебе хтось образив. Також не можна вдавати з себе того, ким ти не є насправді. Треба бути справді порядним і справедливим, а не лише вдавати з себе таку людину. Адже це є найгіршим обманом.

Отже, бути порядним дуже важливо. Але потрібно наповнити свою душу порядністю, а не лише мати репутацію порядної людини. Це зовсім різні речі. Якщо перший випадок вартий поваги та захоплення, то другий — викликає презирство.