Твір на тему: «Мистецтво в житті людини»


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів

Витвори мистецтва оточують нас із самого дитинства. Це і різноманітні пісні, які ми чуємо з перших днів життя, і книжки, які читала нам мама. Трошки пізніше ми починаємо звертати свою увагу на відомі картини чи скульптури. Мистецтво безперервно впливає на наше життя.

Говорять, що мистецтво не приносить ніякої користі. Багато людей надають перевагу науці, новим технологіям, матеріальним благам. Замість того, щоб сходити в театр, мої сучасники проводять час в Інтернеті чи займаючись іншими справами, які, можливо, зможуть сприяти їхньому матеріальному збагаченню. Вони шкодують витрачати свій час на те, що не зробить їхній гаманець товстішим. На жаль, сучасні люди майже забули, який вплив на наш внутрішній світ має мистецтво.

Не можна стати повноцінною людиною, не збагачуючись духовно. Матеріальні статки нічого не значать, якщо ваша душа є вбогою. Саме музика, скульптура, література, живопис може збагатити наші душі. Навчившись розуміти мистецтво, ми можемо навчитися розуміти життя. Адже стільки сенсу закладено в різні витвори мистецтва. Можливо, вони не завжди перекликаються з реальним життям, але вони вчать нас дивитися ширше та бачити більше. Мистецтво допомагає нам розвивати свою уяву. Саме уява є ключем до розуміння оточуючих і себе.

Моїм улюбленим видом мистецтва є література. Я захоплююсь книжками різних авторів та жанрів. Кожного разу я переживаю разом із персонажем усі його пригоди. Ми разом радіємо та сумуємо. Мені не потрібно повторювати ті самі помилки, щоб зробити певні висновки. Також я дуже ціную музику. Занурюючись в прекрасні мелодії Баха чи Моцарта, я вчусь розрізняти прекрасне. Це одне з тих вмінь, що робить людину людиною. Не залишає мене байдужим і живопис. Я дивлюсь на картину і бачу в ній відображення своїх власних переживань та почуттів. Це схоже на справжнє дзеркало. Одну й ту саму картину я бачу по-різному в залежності від свого настрою. Це дозволяє мені краще зрозуміти та проаналізувати свій душевний стан. А от такий сучасний вид мистецтва як кіно, на мою думку, став відображенням цілої епохи, кількох поколінь людей.

Отже, мистецтво має величезний вплив на наше життя. Ми можемо це заперечувати або не погоджуватися з цим твердженням, але це факт. Кожного разу, коли ми стикаємося з будь-яким витвором мистецтва, наше життя змінюється. Можливо, це не так помітно на перший погляд, але наш світогляд стає ширшим. На одну прочитану книжку, почуту пісню, на один переглянутий фільм. Тобто мистецтво покликане робити нас кращими, ніж ми є.