Твір на тему: «Моє сприйняття творів Андрія Головка»


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів


Незабутнє враження залишила в моїй душі творчість відомого українського письменника Андрія Головка, його чудові твори та життєвий шлях автора. Письменник безсумнівно наділений своєрідним світоглядом, він дуже цікава людина, яка має свою точку зору та зображає події у творах через призму свого сприйняття світу. Що ж саме впливало на формування світогляду творця, яким він бачить призначення письменника?

На формування характеру Андрія Головка великий вплив мали батьки, які намагалися виховати в дитині почуття патріотизму, гідності, виростити його справжнім чоловіком. Зрозуміти важливість та зміст творчості письменника допомагає один з найцікавіших його романів під назвою «Бур’ян». В ньому письменник на невеликій площині правдиво і яскраво зумів зобразити становище українського селянства у часи революційного періоду. Давид Мотузка, головний герой роману, смілива, чесна людина зі сформованим характером, борець за поліпшення життя на селі, захисник сільської голоти. Він протистоїть злочинному табору Матюхи та його прибічників.

Герой роману готовий віддати своє життя заради ідеї. Мотузка закликає селян до праці і боротьби, намагається підняти рівень їх свідомості. Він ледь не загинув, але все ж таки досяг своєї мети — зрадники були заарештовані, а гідні, справедливі та чесні керівники прийшли до влади. В цьому Давидові допомагали представники нового типу молоді на селі: Зінька та Ілько. Це говорить про те, що навіть серед невчених та забитих селян вже в ті часи були люди, здатні відбудувати село, зробити його кращим.

Коли ми читаємо цей твір, ми наче опиняємося у пореволюційному селі, бачимо скрутне становище його мешканців. Ми сповнені співчуття до них, а Сахновського і Матюху засуджуємо за їх вчинки. Дуже допомагають зрозуміти цей твір майстерність письменника, його своєрідні композиційні та художні засоби. Андрій Головко зробив творчий вагомий внесок у скарбницю української літератури як своїм романом «Бур’ян», так і іншими видатними творами, більшість з яких присвячена життю та боротьбі за щастя українського народу.