Твір на тему: «Моє місто — Надвірна»


Рейтинг твору 4 на основі 16 голосів

Надвірна — це мальовниче містечко, що на Гуцульщині, яке вражає своєю красою і неповторністю. Місто є лише адміністративним центром Надвірнянського району, але, незважаючи на це, воно все одно не залишить байдужим будь-якого мандрівника чи шанувальника краси Карпатських гір.

Я живу в Надвірні змалечку. У моїй пам’яті ще живуть спогади про цікаве дитинство у рідному місті. Я не можу забути про те, як мама водила мене до ратуші. Вона завжди купувала мені морозиво, і ми довго сиділи біля головної споруди міста й розповідали одне одному цікаві історії та ділилися мріями.

Неможливо не згадати про Пнівський замок, який знаходиться осторонь міста. Старі люди кажуть, що це — найсильніша твердиня Покуття до виникнення Станіславова. Ця будівля завжди була для мене особливою й створювала магічну атмосферу. Часом буває, що навіть зараз я відвідую стародавню споруду для того, щоб заспокоїтися чи помилуватися природою рідного краю.

Я пишаюся своїм містом, тому що тут зросли чи народилися люди, які стали відомими не тільки в Україні, але й поза її межами. Важливою персоною мого краю став Євген Вахняк. Це відомий український хоровий дерегент, педагог, композитор і заслужений артист України. Гальчук Любомир — це справжня гордість нашого міста, один з моїх улюблених футболістів. Марк Лівін — це та людина, яка здатна зарядити й здолати своїм словом. Він є автором одного з найбільших літературних блогів в україномовному просторі.

Надвірна — це прекрасне місце для туризму та відпочинку. Я вважаю, що тут є все для того, щоб ознайомитися з природою України. На мою думку, місто потрібно розвивати в напрямку туризму. Кожного року люди відвідують Буковель, подорожуючи через Надвірну. Основна мета — це створити привабливе місце. Громадські організації й міська влада повинні сприяти розвитку Надвірни. Для цього насамперед слід створити заклади, які би відрізнялися від типових ресторанів та кафе. Ми повинні залучати креативних людей, що стали б основним інструментом перетворення.

Я вважаю, що Надвірна прекрасна, але підтримую те, що межі досконалості немає. Ми повинні навчатися і робити все для того, щоб наше місто стало провідним у різних сферах людського життя. Я хочу підсумувати все словами народного депутата України Юрія Дерев’янка: «У результаті всіх змін, які ми маємо спільно здійснити, я бачу Надвірну не провінцією, як є тепер, а цікавим і успішним, цілком самодостатнім європейським містечком.»