Твір на тему: «Моє хобі» (варіант 2)


Рейтинг твору 4.08 на основі 37 голосів

Хобі - заняття, котрим людина займається із задоволенням у вільний час. Більш за все у кожного є така справа, яка приносить радість, затишок. Хобі дозволяє людині відволіктися від буденщини, стати більш спокійним, щоб потім з новими силами займатися справами. Хтось любить вишивати чи в’язати, співати чи танцювати, плавати чи грати у футбол, грати на фортепіано чи малювати або ж колекціонувати щось. Я думаю, що хобі в деякій мірі розвиває людей, допомагає заспокоїтися, подумати.

У дитинстві я обожнювала збирати м’які іграшки. Вони приносили мені багато радості. Кожна іграшка мені нагадувала того, хто саме подарував такого чудового ведмедика чи котика. Я обожнювала спати зі своїми м’якими друзями. Особливо мені подобалися іграшки, котрі могли видавати звуки. Зараз я люблю бавитися зі своєю маленькою племінницею, у котрої також чимало м’якеньких друзів.

Згодом мене захопила гра з Барбі. Мабуть саме тоді у мені пробудився маленький дизайнер: я полюбляла сама виготовляти одяг для ляльки. З клаптиків тканини могла зробити чудову спідничку для Барбі, а з різнокольорових шкарпеток сукню. Звичайно голку в руки батьки брати не дозволяла, тому при нагоді я просила матусю чимось мені допомогти: щось підрізти ножицями чи зшити вручну.

У школі на уроках трудового навчання я знайшла своє хобі. Я зрозуміла, що мені дуже подобається вишивати хрестиком чи в’язати спицями. Зараз я вже можу похвалитися деякими досягненнями: в’язані шарф, шкарпетки для маленької племінниці, декоративна наволочка на невелику подушку для домашнього затишку, зимова шпка для себе. Згодом я планую виготовити покривало за допомогою техніки печворк.

Любов до шиття мені прищепила вчителька Наталія Вікторівна. Я захоплююсь цією жінкою, адже вона виготовляє так багато гарних речей своїми руками: ляльки-мотанки, картини, вишиті хрестиком, гладдю, бісером, чудовий одяг, прекрасні серветки, які в’яжуться крючком та багато іншого. Саме Наталія Вікторівна показала мені як правильно шити на машинці. Тепер мене навчили правильно обробляти край тканини, гарно оздоблювати речі, які я виготовляю, більше розвивати фантазію. Зараз я полюбляю більше виготовляти декоративні речі або ті, які будуть корисними в побуті: прихватки для гарячого, чохол для стільця чи табурета. У майбутньому я мрію навчтися шити гарний одяг з коштовних, якісних, рідкісних тканин. Я думаю, що найбільше ціниться ручна робота, адже в неї вкладено багато часу, сил, натхнення.

Як тільки я сідаю за машинку, мені одразу на думку спадає багато нових ідей, які я завжди намагаюся втілювати в життя. Я вірю, що згодом це хобі дуже допомагатиме мені в житті. Я зможу шити, в’язати, вишивати не тільки для себе, а й для своїх діточок. Також, на мою думку, прекрасним подарунком може слугувати власноручно вишита картина або навіть ікона.

Шиття - моє хобі. Це заняття приносить меня багато задоволення, я розумію, що не витрачаю час даремно. Думаю, що речі ручної роботи хоча б елементарні повинна виготовляти кожна жінка. Можливо, у майбутньому я зберу групу дівчат і почну передавати свої знання іншим. Нехай у кожного буде таке хобі, від якого людина буде лише радіти!