Твір на тему: «Місце жінки в суспільстві»


Рейтинг твору 3.91 на основі 34 голосів

Час ніколи не спиняється. Минають століття, виникають та руйнуються цілі цивілізації. Разом із плином часу змінюємось і ми. Потерпають змін наші уявлення про власне місце у світі та суспільстві.

З давніх-давен жінка займала не останню роль у людській спільноті. Наші пращури шанували жінку як берегиню роду. Про це свідчать численні статуетки різних скульптур та інші археологічні знахідки. Саме по жіночій лінії вівся родовід. Але після чергової зміни настав переломний момент. Прадавні люди стали потребувати грубої сили, щоб вирішувати свої проблеми. Саме тому в центрі уваги опинився чоловік. Із того часу жінка на багато віків відійшла на другий план. Із її думкою перестали рахуватися, вона стала лише додатком до свого чоловіка, його блідою тінню. Коло занять будь-якої особи жіночої статі обмежувалося веденням домашнього господарства та обслуговуванням своєї родини.

Зараз ми живемо у двадцять першому столітті. Ми насолоджуємося наслідками, до яких призвели видатні події, що сталися близько ста років тому. Черговий раз кардинально змінилося місце жінки в суспільстві. Жінки знову навчилися говорити. Вони голосно заявили про себе, стали вимагати рівних із чоловіками прав. Їм просто набридло вважатися другорядними людьми. У минулому мали місце мітинги та протести, що спричинили справжню революцію в розумінні жіночої ролі. Саме тому сьогодні ми не сприймаємо жінку виключно як матір та дружину. У нас перед очима безліч прикладів, коли жінці вдалося стати науковцем та першовідкривачем. Тепер вона може просуватися кар’єрними сходами та сама себе забезпечувати, не сподіваючись на гроші чоловіка. Жінки починають відвойовувати своє місце в суспільстві. Треба сказати, що їм це вдається. Можливо, це пов’язано з розвитком новітніх технологій. Адже вони покращують наше життя, роблять його легшим та мінімізують використання грубої сили. У сучасному світі провідне місце відводиться силі розуму та дипломатії. Саме в цій сфері жінка може проявити свої здібності якнайкраще. У той же час жінки залишаються жінками. Вони знаходять своє кохання, створюють родини, доглядають дітей. Але це не заважає їм вести активну громадську діяльність, працювати та реалізовувати себе.

Отже, місце жінки в суспільстві постійно змінюється. Колись йому не можна було позаздрити, але сучасні жінки роблять усе, щоб покращити своє становище. Зроблено ще далеко не все, але вони обрали правильний шлях. У наш час жінка досить сильна, щоб заробити гроші, народити дітей та повернутися до роботи. Вона заслуговує поваги та найкращого ставлення.