Твір на тему: «Хто щиро любить, той суворо карає»


Рейтинг твору 5 на основі 2 голосів


Багато з нас думає, що любляча людина має у всьому погоджуватися з тим, кого любить. Дехто навіть ображається, якщо їм заперечує той, хто на їхню думку повинен у всьому їх підтримувати. Та чи справжня любов має постійно підлаштовуватися? Чи може солодка брехня бути кращою, ніж гірка правда?

Ніхто не сумнівається, що любов матері до своєї дитини є найвищою та найщирішою формою любові. Але гарна мати ніколи не буде схвалювати будь-які вчинки своїх дітей. Яскравим прикладом прояву справжньої материнської любові є ситуація, що склалася з моєю старшою подругою. Вона дівчина з гарної родини, що завжди гарно вчилася в школі, була скромною та чуйною. Але якось у старших класах відмінниця почала з’являтися в компанії досить сумнівних людей. Усі вони надмірно споживали алкоголь, курили цигарки та прогулювали заняття. Серед них був хлопець, що сподобався моїй подрузі. Вони проводили багато часу разом. Дівчина стала отримувати незадовільні оцінки, рідше з’являтися у школі, сваритися з батьками. Вона навіть вперше спробувала пиво та цигарки. Моя подруга навіть хотіла кинути навчання. Потім її мама дізналася про хлопця, що так погано впливав на її доньку.

Після цього на колишню відмінницю вдома чекав грандіозний скандал. Її протягом цілого місяця відвозили до школи, а відразу після кінця уроків забирали. Їй було заборонено користуватися мобільним телефоном та комп’ютером. Моя подруга була ізольована від своєї нової компанії. Увесь свій вільний час вона повинна була надолужувати те, що пропустила зі шкільної програми. Дівчина була невимовно сердитою на своїх батьків, а особливо на матір. Вона постійна повторювала, що мати хоче зруйнувати її життя. Вона вважала того хлопця своїм справжнім коханням, адже він ніколи не критикував її та завжди підтримував навіть безглузді та погані вчинки.

Зараз уже пройшло кілька років. Моя подруга навчається в одному з найпрестижніших університетів нашої країни. Вона склала на відмінно всі вступні екзамени. Лише з часом дівчина змогла оцінити величезне значення маминого покарання, яке раніше здавалося їй занадто жорстоким. Адже якби її матір не повела б себе так рішуче, вона б навряд чи зараз була там, де вона є.

Отже, справжня любов вказує на помилки, а не зрадливо ховає від них свої очі. Той, хто любить, буде завжди намагатися діяти в інтересах дорогої йому людини. Навіть якщо остання не розуміє, що це принесе їй користь. Таке твердження може здаватися жорстоким, але саме такою є справжня любов.