Твір на тему: «Хто хліб шанує — той шанує працю»


Рейтинг твору 3.44 на основі 9 голосів

Наш світ влаштований так, що праця — це невід’ємна частина нашого життя. Щодня людина працює для того, аби забезпечувати себе та свою сім’ю необхідними речами, такими, як одяг, їжа, ліки та багато іншого. Проте найважливішим із цих усіх речей є звичайно ж хліб.

Наші предки говорили: «якщо є хліб, то голод нам не страшний». Справді важко не погодитися. Якщо заглянути глибше, ми побачимо, що хліб є невід’ємним результатом тяжкої праці. Люди, які його створюють, розуміють, на скільки є нелегкою робота, яка покладається на їхні плечі. До таких людей належать як і ті хто працює в полі, так і пекарі.

З давніх-давен хліб символізував тяжку працю. Крім того, у роки радянського голодного терору саме хліб символізував тяжке становище селян, яке досить часто виливалося у страшні трагедії. У людей, які працювали на благо держави, забирали всі продукти до останньої крихти, внаслідок чого вони були змушенні надзвичайно тяжко заробляти бодай якісь шматочки хліба, аби не вмерти голодною смертю.

З того часу, люди по-особливому шанобливо ставляться до хліба. Він став символом тяжкої праці та символом достатку в сім’ї. Адже поки люди мають бодай якісь хлібні крихти чи невеликий хлібний шматочок, то голод не загляне до їхньої хати. Варто зазначити, що людина, яка цінує ті крихти, неодмінно знає ціну і будь-якій праці. Заробляючи тяжкою роботою на хліб, ми просто не можемо зневажати працю інших. У такі моменти кожен з нас починає розуміти справжню його цінність і з великою повагою ставитися до людей, які тяжко працюють для цього.

Недарма неповага до хліба в народі вважається страшним гріхом. Адже таким чином виявляється і неповага до праці не лише своєї, а й інших людей, які старанно виконували свою роботу.

Отже, виходячи з усього вище сказаного, можна зробити висновок, що хліб — це символ тяжкої праці. Людина, яка цінує хліб, неодмінно цінує тих людей, які його створювали та безпосередньо їхню працю. Адже праця для людини необхідний елемент їхнього життя, як і шматок хліба в домі.