Твір на тему: «Гарно в рідній стороні»


Рейтинг твору 3 на основі 3 голосів

Наш світ влаштований так, що досить часто людям доводиться покидати їхні рідні домівки. Причини різні: хтось покидає рідну сторону через роботу, хтось через навчання, хтось банально хоче змінити своє оточення. Проте психіка людини влаштована таким чином, що її завжди приваблюватиме місце, де про неї піклувалися, любили, де минули її дитячі безтурботні роки. Таким місцем для кожного з нас є наш рідній дім.

В народі кажуть: «В гостях добре, а вдома краще». Дійсно, важко не погодитися. Як би нам не було добре на чужині, але домашнього тепла та спокою ми не знайдемо в іншому місці, окрім рідного дому. Багато людей живуть далеко від своєї батьківщини, проте глибоко в серці, вони сподіваються одного дня повернутися до батьківської хати та думками поринути в дитячі роки.

Що ж такого особливого в рідній стороні? Чому кожного з нас вона так до себе притягує? Відповідь дуже проста: лише там ми можемо знайти спокій та батьківську ласку, відчути материнське тепло, бути самими собою. Лише там ми зможемо заховатися від злободенної метушні цього світу, який переповнений злом та ненавистю.

Будь-якій людині приємно усвідомлювати, що існує місце, де їй завжди раді, де її завжди чекають, де її приймають такою, якою вона є. Для більшості із нас таким місцем є наша батьківщина, наш рідній дім.

Щодня люди поринають у свої справи, не звертаючи уваги на такі речі, як спокій та гармонія. Наслідком цього досить часто є нервові зриви, проблеми зі здоров’ям та інші неприємні речі, які тільки можуть з нами статися. В таких випадках людина завжди потребує відпочинку не лише фізичного, а й духовного. Я вважаю, що найкраще його шукати у маминих обіймах, у батьківському домі. Адже ніщо так не гріє людське серце та душу, як домашній затишок та рідна земля під ногами.

Отже, підсумовуючи усе вище описане, можна зробити висновок, що рідної сторони нам не замінить жодне інше місце на світі. Як би довго людина не жила далеко від свого дому, рано чи пізно в її серці оживає бажання повернутися на батьківщину. Адже лише там вона зможе почуватися в безпеці, почуватися щасливою та забути про всі проблеми.

І завжди варто пам’ятати, що батьківщина в нас одна, і лише там ми можемо назавжди залишатися дітьми.