Твір на тему: «Екологічна катастрофа — це ще не повна загибель (У чому я вбачаю власний внесок у поліпшення екологічної ситуації)»


Рейтинг твору 3.85 на основі 13 голосів

Наша планета знаходиться в загрозливому стані. Кожного дня світ потерпає від природніх катаклізмів. Люди вже навіть забули, що таке свіже повітря та чиста вода. Ми знаходимось на порозі екологічної катастрофи. Та чи здатне людство щось змінити?

Ми робимо все, щоб зруйнувати власне майбутнє. Щодня безліч фабрик та заводів викидають шкідливі відходи у річки, позбавляючи самих себе питної води. Ті ж самі заводи забруднюють наше повітря. На жаль, ми повинні їхати до лісу, щоб мати змогу вільно дихати. Але навіть ліси знаходяться під загрозою. Люди їх нещадно вирубують. Вони прагнуть заробити гроші, продаючи деревину. Та мало хто замислюється, що ліс — це легені планети. Без дерев ми б не мали чим дихати. Також люди байдуже ставляться до парникового ефекту, який нам загрожує. Ніхто не хоче відмовлятися від машин на користь велосипеду чи навіть піших прогулянок. Саме через це вихлопні гази знаходяться в атмосфері в такій загрозливій кількості. Також люди не поспішають використовувати альтернативні види отримання енергії. Замість того, щоб використовувати відновлювальні ресурси, людство вичерпує природні багатства, яких залишилося зовсім мало.

Але ми можемо зупинити ці руйнівні процеси. Перш за все, маємо усвідомити, що наше майбутнє залежить від майбутнього нашої планети. Ми не зможемо існувати окремо від неї. Якщо загине Земля, то загинемо всі ми. Тому потрібно докладати спільних зусиль для захисту нашого великого дому. Навіть найпростіші дії можуть допомогти. Адже так просто дістатися школи, університету чи роботи пішки або на велосипеді. Ми можемо сортувати сміття та відносити використані речі на переробку. Також люди мають економити ресурси планети. Дуже часто ми залишаємо відкритим кран, не замислюючись, що так марнується дуже багато води. Те саме можна сказати і про електроенергію. Так легко просто вимкнути світло, якщо воно не потрібне, але мало хто згадує про це. Найприємнішою частиною піклування про навколишнє середовища є створення зелених насаджень. Квіти, дерева, зелені кущі очищують наше повітря. Також вони роблять нашу планету гарнішою.

Отже, майбутнє Землі знаходиться в наших руках. Я вірю, що екологічна катастрофа — це не кінець. Людство може мінімізувати її наслідки та зробити Землю кращим місцем, ніж вона є сьогодні. Але для цього треба, щоб люди разом працювали в цьому напрямку.