Твір на тему: «Дисципліна — запорука успіху»


Рейтинг твору 3.65 на основі 189 голосів


Кожен вже уявляє, яким хоче бачити своє майбутнє життя, чого хоче в ньому досягнути, що хоче спробувати. Але для того, щоб отримати бажане, треба сумлінно і постійно працювати. Звичайно, кожен обирає свій шлях самостійно, але, особисто для мене, дисципліна і є головною запорукою успіху.

Ще з дитинства батьки привчають нас до постійної дисципліни, потім її намагаються привити нам у дитячому садочку, а ще пізніше і в школі, а це не може бути просто так. Саме ця характерна якість допомагає завжди досягати бажаного, адже налаштовує людину на постійну роботу над собою, формує з неї, певною мірою, більш конкурентоспроможну особистість і цінного, надійного, працівника. У серйозних компаніях і фірмах завжди надавали і надають перевагу співробітникам, яким властива дисципліна, бо лише з такими особами можна якісно й швидко опрацьовувати величезний об’єм роботи, будувати майбутнє компанії, захищати свої інтереси.

Взагалі, тема дисципліни напрочуд актуальна саме для одинадцятикласників. Можу пояснити чому. У цьому році нам складати найважливіший іспит нашого життя — ЗНО, саме від нього прямо залежить майбутнє кожного, поки що школяра. Усі розуміють, що чудових результатів можна досягнути лише за умови регулярної, довгої, цілеспрямованої і самостійної підготовки. Але не всі здатні змусити себе витримувати такі «тортури», бо це надто складно в один момент змінити свій стиль життя. Але якщо тобі притаманна дисципліна, то можна відверто говорити, що саме ти маєш найбільші шанси на успіх, недарма ж існує давнє українське прислів’я: «Дисципліна — мати перемоги».

Щодо мене, то я вже давно керуюсь принципом: «Є дисципліна — є результат». За своє коротке життя я ще не маю таких грандіозних результатів, про які хотілось би кричати на весь світ. Та все ж, певні досягнення вже з’явилися. Багато часу я приділяю самоосвіті, своєму розвитку як окремого представника соціуму: я систематично вивчаю дві іноземні мови, бо хочу володіти ними на достойному, високому рівні; відвідую різноманітні курси, які допомагають мені знайти себе; завдяки систематичній праці маю непоганий рівень знань, який весь час намагаюсь збільшувати, але зараз націлюю себе на високі результати з тесту ЗНО, бо від них залежить моє подальше життя. Сподіваюсь, що завдяки притаманним мені рисам все вийде.

Отже, дисципліна — напрочуд важлива риса для всіх, хто не хоче просто пливти за течією, а бажає самостійно покращувати своє життя. Тож працюйте над собою і завжди робіть правильні висновки.