Твір на тему: «Для кого у свiтi живемо?»


Рейтинг твору 3.83 на основі 24 голосів

Людині властиво замислюватися над сенсом свого життя. Яка наша мета? Для чого ми живемо? А найголовніше — для кого? Відповісти на ці запитання не надто легко, але я все ж таки спробую.

По-перше, кожний сам повинен визначити сенс власного життя. Людина має самостійно визначати свої цілі та свою кінцеву мету, якої їй хочеться досягти. Я не думаю, що хтось має універсальний рецепт, як потрібно жити правильно.

Для когось сенсом життя є гроші. Такі люди намагаються знайти найкращу роботу, отримувати найвищу заробітну плату. Навіть коли наступає момент надмірного збагачення, жадібні особистості цього не розуміють. Їх засмучує той факт, що хтось має більше грошей, ніж вони. Тобто навіть маючи значні суми на банківському рахунку, такі люди не отримують задоволення. Разом із грошима приходить лише бажання отримувати ще більше та величезних страх втратити свої збереження.

Інші зробили сенсом свого життя кар’єру. Їхній життєвий шлях нагадує мені безперервний біг кар’єрними сходинами. Таке змагання не може не виснажувати. Мені важко уявити, як такі люди можуть знайти час, щоб просто радіти життю. Мене зовсім не приваблює працювати більше десяти годин на день, аби отримати кращу посаду, стати директором, а не простим працівником.

Сенсом мого життя є сім’я. Це не тільки моя мама, мій батько, мої бабусі та дідусі, а й усі інші родичі. Заради родини я здатний пожертвувати навіть своїми інтересами. Зараз я маю дружню та міцну сім’ю, а в майбутньому планую створити власну. Я вважаю, що гроші не мають сенсу, якщо я не можу придбати гарний подарунок рідній людині. Висока посада не буде мене радувати, якщо я не зможу проводити час зі своєю родиною. Я не заздрю людям, які живуть лише для себе. Я їх зовсім не засуджую та не намагаюсь у чомусь переконати. Навпаки, я співчуваю таким особистостям. Адже вони, мабуть, почувають себе дуже самотньо, хоча прагнуть здаватися сильними та незалежними.

Отже, я живу заради своїх близьких. Я щодня думаю, як можна зробити їхнє життя кращим. Усмішки на їхніх обличчях роблять мене найщасливішим у світі. Саме для своєї родини я здатний долати будь-які труднощі, бути сильним та йти вперед. Для своєї майбутньої дружини та дітей я хочу стати міцною опорою та підтримкою. Моє життя було б позбавленим сенсу, якби я мав змогу піклуватися лише про себе самого. Адже важливо розуміти, що в тебе є хтось близький та рідний, заради кого хочеться жити.