Твір на тему: «Чи готові ви до вибору життєвого шляху? Що при цьому ви вважаєте головним?»


Рейтинг твору 3.99 на основі 362 голосів

Напевно, кожен із нас ще з дитинства планує, яким буде його майбутнє, ким він буде працювати, де буде жити, скільки матиме дітей. І коли ми дорослішаємо, це питання постає більш гостро. Ми повинні обрати свою майбутню професію, те, з чим буде пов’язане наше життя. Тут у кожного думки розбігаються. Хтось хоче бути лікарем, хтось — програмістом, хтось — актором, а хтось ще взагалі не визначився зі своїм майбутнім.

На мою думку, чим раніше ти визначився, чого ти хочеш від життя, тим більше в тебе шансів на успіх. Людина, в якої є поставлена мета, завжди впевнено йде до неї і в результаті досягає бажаного. Особисто я ще в сьомому класі вирішила, що моя професія буде пов’язана з вивченням іноземних мов. Людина, яка знає багато мов, має широке світобачення, вона обізнана у всіх сферах життя, і з нею завжди буде про що поговорити. Крім того, ти можеш подорожувати світом, і в тебе ніколи не виникне проблем, пов’язаних із неможливістю висловити свою думку. Нині я точно вирішила, що хочу бути перекладачем, подорожувати світом і щодня дізнаватися щось нове. Життя коротке, тож я вважаю, що його не можна витрачати на неважливі речі. У мене є мрія, і я впевнено крокую до неї. Я вивчаю англійську мову, готуюся до екзаменів, щоб вступити до університету і досягнути своєї мети.

Але що робити людям, які ще не визначилися зі своїм майбутнім? По-перше, якщо ти не можеш визначитись самостійно, звернися за порадою до своїх батьків. Адже хто, як не вони, знають тебе найкраще. Це не означає, що вони повинні вирішити твою долю. Ні, просто вислухай їх і зроби висновки, можливо, якась порада дійсно тобі допоможе. Також можна подивитися перелік найпопулярніших професій. Може, тебе зацікавить якась із них.

Я вважаю, що найголовніше у виборі свого життєвого шляху — нести повну відповідальність за своє рішення. Адже це твоє життя, і ніхто не проживе його за тебе. Тому неймовірно важливо розуміти, що потім ти вже нічого не зміниш, і щоб не працювати на ненависній роботі і не проклинати себе сімнадцятирічного за такий вибір, потрібно точно вирішити зараз, чого ти хочеш від життя.

І ось, коли ти вже маєш мету, ні в якому разі не здавайся. Необхідно забути про лінощі і втому. Необхідно присвятити весь свій вільний час витрачати на втілення своєї мрії. І коли руки опускаються, лише подумай про те, що потрібно зараз трішки піднатужитись, а потім все буде добре. Ніяка праця не проходить безрезультатно. І нехай зараз буде важко, зате у майбутньому ти будеш пожинати плоди своєї праці і зможеш впевнено назвати себе успішною людиною.

Отже, не потрібно сподіватися, що хтось зробить все за тебе. Ти повинен сам обрати свій шлях і впевнено крокувати по ньому заради свого світлого майбутнього.