Презентація на тему «Гуцульскі Ромео та Джульєтта»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Гуцульскі Ромео та Джульєтта» - Слайд #1

Гуцульскі Ромео та Джульєтта
Презентація
учня 10-Б класу
гімназії №117
ім. Лесі Украінки
м. Києва
Мусієнка Андрія


Слайд #2
Презентація на тему «Гуцульскі Ромео та Джульєтта» - Слайд #2

Не зважаючи на розвітвлення сюжету “Тіні забутих предків”, головним у творі залишаєтся — короткочасне, як весна, кохання Івана й Марічки — справжніх дітей природи.


Слайд #3
Презентація на тему «Гуцульскі Ромео та Джульєтта» - Слайд #3

 Як у Шекспіра, в обох родах є діти, які кохають одне одного, тут це Іван та Марічка. Давня ворожнеча має стати перешкодою їх коханню, і, як у творі англійського класика, герої Коцюбинського гинуть.


Слайд #4
Презентація на тему «Гуцульскі Ромео та Джульєтта» - Слайд #4

 Обидва твори є гімном коханню, але на цьому аналогія закінчується. Мотивом самогубства і Ромео, і Джульєтти є їхнє кохання, а в українському варіанті лише Іван гине через несилу перенести смерть коханої, яка загинула у повені.


Слайд #5
Презентація на тему «Гуцульскі Ромео та Джульєтта» - Слайд #5

Відмінність твору Коцюбинського від «Ромео і Джульєтти» - в особливостях змалювання таємничого казкового світу. В першій зустрічі майбутніх закоханих присутній щезлик.


Слайд #6
Презентація на тему «Гуцульскі Ромео та Джульєтта» - Слайд #6

Іван і Марічка – цілком віддані своїм душевним поривам, і їхня фізична близькість має вигляд не розпусти, а природного продовження душевних переживань, поривів, як сплітаються в чарівну пісню.


Слайд #7
Презентація на тему «Гуцульскі Ромео та Джульєтта» - Слайд #7

Яскраво й фантастично розповідає письменник про тугу Івана за Марічкою, яка загинула. Його дружина Палагна не спроможна замінити її… Іван марить нею, бачить її вві сні, весь час згадує…


Слайд #8
Презентація на тему «Гуцульскі Ромео та Джульєтта» - Слайд #8

Тонкий психолог Коцюбинський показує через фантастичні образи, як поступово змінюється психічний стан молодика, як він урешті-решт утрачає відчуття реальності і в маренні – зустрічає із чугайстра. Рятуючи Марічку від чугайстра, Іван пускається з ним у танок, а коли злий дух спинився, він заграв ту чарівну пісню, яку почув колись від щезника.


Слайд #9
Презентація на тему «Гуцульскі Ромео та Джульєтта» - Слайд #9

Чугайстир не втримався й знову затанцював. А далини гукав голос Марічки – голос, який Іван чув усе життя, на який пішов, шукаючи кохану, хоча знайти так і не зміг….


Слайд #10
Презентація на тему «Гуцульскі Ромео та Джульєтта» - Слайд #10

Пари закоханих зустрілися знову, але не в цьому житті та не в цьому світі…