Презентація на тему «Український авангард» (варіант 5)


Рейтинг презентації 3.69 на основі 26 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Український авангард» (варіант 5) - Слайд #1

Український авангард


Слайд #2
Презентація на тему «Український авангард» (варіант 5) - Слайд #2

Поняття «український авангард» введено у вжиток паризьким мистецтвознавцем А. Наковим для виставки, улаштованої в Лондоні 1973 року. Тоді Захід уперше побачив праці світового рівня безвісних авангардистів України Василя Єрмилова і Олександра Богомазова.


Слайд #3
Презентація на тему «Український авангард» (варіант 5) - Слайд #3

І це змусило згадати про відомих у всьому світі майстрів, за походженням, вихованням, самосвідомістю і національними традиціями пов'язаних з Києвом, Харковом, Львовом, Одесою, таких як «найвірніший син України» Давид Бурлюк;


Слайд #4
Презентація на тему «Український авангард» (варіант 5) - Слайд #4

Поляк, котрий мав себе за українця, Казимир Малевич


Слайд #5
Презентація на тему «Український авангард» (варіант 5) - Слайд #5

Професор Київського худінституту бандурист Володимир Татлін


Слайд #6
Презентація на тему «Український авангард» (варіант 5) - Слайд #6

Україна була одним з першоджерел загальноросійського авангардизму, вона ж стала його останнім притулком. У Харкові навколо українського поета Семенка зібралися залишки радянської футуристичної армії. Його журнал «Нова генерація» (1927—1930) — останній голос радянського авангарду. Там співробітничали Асєєв і Маяковський, Брик і Третьяков, Шкловський і Матюшин, Ейзенштейн і Вертов, Татлін і Малевич, грузинські футуристи і численні європейські художники.


Слайд #7
Презентація на тему «Український авангард» (варіант 5) - Слайд #7

Генетично авангард пов'язаний з мистецтвом сецесії і постімпресіонізмом, які пішли далеко від натуралізму у сферу уяви й експресії.


Слайд #8
Презентація на тему «Український авангард» (варіант 5) - Слайд #8

Сецесія й авангард в Україні співіснували, перепліталися і взаємодіяли упродовж двох десятиріч (1910—1920-х pp.), витворюючи незвичайні комбінації і мистецькі гібриди.


Слайд #9
Презентація на тему «Український авангард» (варіант 5) - Слайд #9

Декоративні стилізації Жука, мальовничі симфонії Маневича, необарочна схвильованість Новаківського, майже ван-гогівська полум'яність Бурачека, візантинізм «київського» Врубеля і «львівського» Бойчука — той сецесійно-фовістичний струмінь підживлював і стимулював авангардистів.


Слайд #10
Презентація на тему «Український авангард» (варіант 5) - Слайд #10

Авангард — це занурення у глибини духовності, де людина почувається «згустком космічної енергії» (Вернадський), а не лише маленькою стражденною істотою, як на полотнах передвижників-позитивістів.