Презентація на тему «Музичні ритми америки» (варіант 7)


Рейтинг презентації 4.5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Музичні ритми америки» (варіант 7) - Слайд #1

Музичні ритми америки
Гук Юлія 11-Б


Слайд #2
Презентація на тему «Музичні ритми америки» (варіант 7) - Слайд #2

Джаз
Своєрідним маніфестом музичної самостійності Америки у світовій культурі є джаз, що сформувався на переломі ХІХ-ХХ століть і став вершиною легкої музики. Джаз увібрав в себе кращі риси багатьох типово американських жанрів - спірічуели, блюзу, регтайму. У південних штатах особливо популярними стали спірічуели і блюз. Спірічуели (від англійського spiritual - духовний) - релігійна народна пісня на біблійний сюжет, що співається хором без акомпанементу. Чимало пісень цього жанру записав відомий негритянський співак Поль Робсон (1898-1976).


Слайд #3
Презентація на тему «Музичні ритми америки» (варіант 7) - Слайд #3

Блюз ( від англійського blues - меланхолія, смуток ) - тип світської фольклорної негритянської пісні з ліричним , меланхолійно - сумним настроєм. Виповнюється солістом йод акомпанемент гітари. Особливість блюзу - зміщення мелодії щодо метричної пульсації - граундбіта. 


Слайд #4
Презентація на тему «Музичні ритми америки» (варіант 7) - Слайд #4

Неперевершеною «королевою блюзу» була Бессі Сміт (1894-1937), яка чудово передавала неповторну поезію, душевність і печаль блюзових інтонацій. «Я сміюся тільки для того, щоб стримати сльози», - співається водному з популярних блюзів . І в цьому сміху крізь сльози - суть жанру.


Слайд #5
Презентація на тему «Музичні ритми америки» (варіант 7) - Слайд #5

У другій половині XIX століття з'являються численні духові оркестри - бенди, які стали типово американським явищем. Виконавці-аматори, іноді не знають навіть нотної грамоти, грали на слух танцювальну і маршову музику під час свят, на вечірках, на парадах і карнавалах, в нічних кафе, кабаре, дансингах. Безліч таких груп було в Новому Орлеані - на батьківщині американського джазу.


Слайд #6
Презентація на тему «Музичні ритми америки» (варіант 7) - Слайд #6

 Найбільш видатні майстри цього стилю - керівники джаз-оркестрів: «король труби» Луї Армстронг (1900-1971) і композитор піаніст Дюк Еллінгтон (1899-1974) отримали міжнародне визнання.


Слайд #7
Презентація на тему «Музичні ритми америки» (варіант 7) - Слайд #7

Знаменита «Hello Dolli» у виконанні ансамблю «Аll Stars», створеного Армстронгом, це тріумф музичного бестселера, який в 1964 році витіснив навіть диск знаменитої «ліверпульської четвірки» - «Бітлз».


Слайд #8
Презентація на тему «Музичні ритми америки» (варіант 7) - Слайд #8

Дюк Эллінгтон і його джаз-бенд