Презентація на тему «Єгипетські піраміди» (варіант 2)


Рейтинг презентації 4.06 на основі 18 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Єгипетські піраміди» (варіант 2) - Слайд #1

Єгипетські піраміди
Підготувала учениця 10-Б класу Демченко Дарина


Слайд #2
Презентація на тему «Єгипетські піраміди» (варіант 2) - Слайд #2

Єгипетські піраміди – це єдине з давніх Семи чудес світу, яке дійшло до наших днів. Вони були побудовані не рабами, а звичайними людьми, в знак поклоніння правлячому фараону, при чому сама служба на будівництві була справа суто добровільна.


Слайд #3
Презентація на тему «Єгипетські піраміди» (варіант 2) - Слайд #3

Піраміда Хеопса має квадратну будову, у цей час довжини сторін рівняються: північна — 230,25 м, південна — 230,4, східна — 230,38, західна — 230,35 м. Периметр піраміди — приблизно 1 км. Площа піраміди — 5,4 га. Її висота — 146,6 м. Об'єм піраміди — більше 2 500 000 м3. У всіх деталях Великої піраміди збережені (золоті) пропорції.
Це не можна пояснити простою випадковістю. Периметр піраміди, розділений на подвоєну висоту, дає число «Пі» з точністю до 0,01, а висота піраміди Хеопса становить одну мільярдну відстані від Землі до Сонця. Якщо провести горизонтальну лінію через центр Землі до перетинання з окружністю, потім накреслити лінії із крапок перетинання нагору до центра Місяця, а із центра Місяця обернено на Землю, то це будуть точні пропорції  піраміди Хеопса.


Слайд #4
Презентація на тему «Єгипетські піраміди» (варіант 2) - Слайд #4

Піраміда Хеопса була побудована в місці з дивним геометричним розташуванням 30-й паралелі від екватора і на меридіані, що розділяє на дві рівні частини всі ділянки планети, що виступили з води. Піраміда перетинає вищу точку, тут вона розділяє дельту Нілу з дуже великою точністю, перетинаючись із діагоналлю. Такі точні космогонічні розрахунки могла знати лише високорозвинена цивілізація.


Слайд #5
Презентація на тему «Єгипетські піраміди» (варіант 2) - Слайд #5

Безперечним є те, що піраміда будувалася саме як гробниця фараона. За багато століть до будівництва Великої піраміди, і протягом багатьох віків після, єгиптяни створювали конструкції, призначені для поховання своїх королів, фараонів. Разом з ними вони ховали речі, в яких вони, на їхню думку, мали б потребу після смерті, слуг, тварин і незліченні скарби. 


Слайд #6
Презентація на тему «Єгипетські піраміди» (варіант 2) - Слайд #6

Усередині піраміди Хеопса немає ні написів, ні прикрас. Там знаходяться три похоронні камери. Похоронна камера фараона представляє собою кімнату довжиною близько 11 метрів, шириною 5 метрів і висотою майже 6 метрів. Стіни усипальниці оброблені гранітними плитами. Саркофаг з червоного граніту порожній. Мумія фараона не булиа знайденіа. Припускають, що піраміда була розграбована ще в глибоку давнину.


Слайд #7
Презентація на тему «Єгипетські піраміди» (варіант 2) - Слайд #7

Піраміда вершиною нагору символізує життя, піраміда вершиною вниз — смерть, символізує потойбічний світ. Зірка Давида відображає дві пересічні піраміди: трикутник, спрямований нагору, символізує сходження до Бога, а трикутник, опущений своєю вершиною вниз, — сходження душі на Землю, матеріальне існування.


Слайд #8
Презентація на тему «Єгипетські піраміди» (варіант 2) - Слайд #8

А от про будівництво Пірамід розповідається : «У єгипетських джерелах є відомості про те, що за допомогою звуку єгиптяни могли переміщати камені у стані левітації, а при необхідності і руйнувати їх. На малюнках єгипетських культових споруджень є зображення по переміщенню кам'яних скульптур фараона і сфінкса на особливих плоских платформах. З малюнка виявляється, що невелика частина людей тягне платформу, підстраховує її від перекидання, а інша частина стоїть осторонь зі звуковими інструментами в руках».


Слайд #9
Презентація на тему «Єгипетські піраміди» (варіант 2) - Слайд #9

Друга за величиною піраміда належить фараонові Хефрену. Вона була побудована на 40 років пізніше першої. Інколи здається, що піраміда Хефрена навіть більше, ніж Хеопса. Насправді вона трохи менше. Нижній храм, в якому колись стояли 25 статуй фараонів, відомий тим, що тут, на порозі царства мертвих, була проведена муміфікація Хефрена.


Слайд #10
Презентація на тему «Єгипетські піраміди» (варіант 2) - Слайд #10

За часів передбачуваного будівництва цих споруд, коли більша частина людства ще навіть не знала, що таке орне землеробство, єгипетські піраміди з супутника побачити ніхто не міг, а, значить, і визначити наскіль вони кидається в очі було неможливо. Якщо подивитися на піраміди і область їх розміщення з космосу, можна легко провести аналогію з розташуванням на карті зоряного неба Чумацького шляху , сузір'їв Пояс Оріона і Гіади.